22.8 C
Craiova
sâmbătă, 15 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAnchetă penală în ritm de melc

Anchetă penală în ritm de melc

Procurorii gorjeni au avut nevoie de doi ani pentru a soluţiona un accident de circulaţie.

GORJ. Aproape doi ani a durat ancheta penală în cazul unui accident de circulaţie soldat cu decesul unei persoane şi vătămarea altor două. Accidentul a avut loc în prima zi a lunii august 2005, dar Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a finalizat abia zilele trecute acest caz, prin trimiterea în judecată a celui care s-a făcut vinovat de producerea accidentului. Viorel Rotaru a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă. Procurorul care s-a ocupat de anchetă este Ion Diaconescu, celebru prin trimiterea în judecată a mai multor persoane pentru infracţiuni de omor şi tentativă de omor, care, după ce au stat mai mult timp în închisoare, au fost găsiţi nevinovaţi.
Cristina Ciobanu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, a precizat că a durat atât de mult cercetarea pentru că a fost nevoie de efectuarea mai multor expertize tehnice în acest dosar.

Autoturismul nu a avut pe unde să treacă

Viorel Rotaru se deplasa, pe 1 august 2005, cu o combină agricolă, cu o lăţime de 4,50 metri, pe drumul judeţean dintre Mătăsari şi Turceni, partea carosabilă având o lăţime de 5,20 metri. Imediat după trecerea peste un podeţ, combina a intrat în coliziune cu un autoturism, care se deplasa din sensul opus, la volanul maşinii aflându-se Florin-Adrian Oproiu. Combina a ocupat aproape toată partea carosabilă, iar autoturismul nu a avut pe unde să mai treacă. În urma impactului, a rezultat decesul lui Constantin Ciocoiu şi vătămarea şoferului şi a altui pasager. Un an mai târziu de la producerea accidentului, poliţia a început urmărirea penală faţă de Viorel Rotaru. Acesta a susţinut că accidentul s-a petrecut din vina şoferului autoturismului, şi nu a lui. În acest dosar s-au efectuat două expertize, pentru stabilirea adevărului. Expertizele au arătat că accidentul s-a produs din cauza conducătorului combinei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS