Acasă Local Chilipiruri pentru dom’ prefect

Chilipiruri pentru dom’ prefect

-

Declaraţia de avere actualizată a reprezentantului guvernului în judeţul Olt dezvăluie măiestria în afaceri cu terenuri de care dă dovadă prefectul din Slatina. Potrivit NewsIn, prefectul judeţului Olt, Octavian Popescu, a cumpărat în cursul acestui an 22,4 hectare de teren agricol la un preţ de 20 de ori mai mic decât cel de pe piaţă.
Potrivit declaraţiei de avere postate pe site-ul Prefecturii Olt, Octavian Popescu a achiziţionat de la începutul anului 22,4 hectare de teren arabil în extravilan, în oraşele Corabia şi Caracal, cu doar 1.320 de lei, deci cu mai puţin de 60 de lei/ha, ceea ce ar reprezenta doar 5% din valoarea acestuia pe piaţă. Cea mai mare suprafaţă de teren extravilan a fost achiziţionată de şeful administraţiei judeţene în oraşul Corabia, unde, cu doar 1.100 de lei, Popescu a cumpărat 19 hectare de teren agricol. În localităţile Caracal şi Corabia, preţul unui hectar de teren arabil, situat în extravilan, variază între 2.400 şi 3.000 de lei.
Totodată, prefectul Octavian Popescu a mai achiziţionat de la începutul anului 1.400 mp de teren intravilan în Caracal pentru care a plătit, conform aceleiaşi declaraţii de avere, 250 de lei, plătind pe metrul pătrat de teren intravilan mai puţin de 18 bani. Cum un hectar de teren intravilan, pe piaţa liberă, costă între 10.000 şi 15.000 de lei, preţul plătit de demnitar pentru suprafaţa amintită este de opt ori mai mic decât cel real.
Suprafeţele de teren achiziţionate de şeful administraţiei judeţene se adaugă celor zece hectare moştenite de Octavian Popescu de la părinţi, în comuna Urzica, judeţul Olt.

Avatar

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.