22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPelediştii oficializează relaţia PSD-PNL

Pelediştii oficializează relaţia PSD-PNL

Vicepreşedintele PLD, Gheorghe Flutur, susţine că mâna de ajutor dată de pesedişti liberalilor pentru respingerea moţiunii de cenzură la adresa guvernului Tăriceanu va fi interpretată de peledişti drept o „oficializare“ a guvernării PNL-PSD.

În timp ce pentru actorii de pe scena politică românească devine tot mai evident faptul că tentativa democraţilor şi a liberalilor lui Stolojan de a da jos guvernul condus de Călin Popescu Tăriceanu nu va depăşi acest stadiu, mult mai însemnat este pentru peledişti faptul că pesediştii au anunţat că nu vor sprijini moţiunea de cenzură. Prezent sâmbătă la Craiova pentru o conferinţă pe teme de agricultură, vicepreşedintele PLD, Gheorghe Flutur, a declarat că, dacă moţiunea va fi respinsă, acest lucru se va face şi cu complicitatea PSD, partid căruia îi convine criza politică actuală şi un guvern disponibil pentru negocieri. În opinia fostului ministru, în cazul în care moţiunea nu va trece, se va „oficializa“ alianţa PNL-PSD la guvernare. „Acest guvern chinuieşte România fără anestezic. Din păcate, PSD-ului îi convine starea de ceaţă, de confuzie. Probabil o să găsească ei luni o soluţie, o să-şi pună ceva în ghips, o să iasă din sală. Le convine un guvern Tăriceanu 2 cu care mai poţi negocia. Dacă moţiunea de cenzură nu trece, nu trece cu complicitatea PSD şi atunci logodna asta trebuie oficializată pentru că acum avem de-a face cu un concubinaj, cu o logodnă clandestină. Din acel moment, vom considera oficial PNL-PSD la guvernare“, a spus Flutur.

Flutur dă PNL-ului 7% în sondaje

Vicepreşedintele PLD este de părere că partidul lui Tăriceanu, aflat în prezent la guvernare, este în cădere liberă în sondaje, atingând o cotă de 7%. Flutur a declarat că situaţia dezastruoasă a formaţiunii politice îi convine de minune magnatului Dinu Patriciu pentru că acesta îşi doreşte un partid de negociere. „Se pare că visul lui Patriciu e pe cale să se realizeze. PNL a ajuns la 7% în sondaje. Patriciu aşa şi-a dorit, un PNL mic, un partid de negociere, nu unul puternic. Garnitura Tăriceanu are rău de înălţime, se pare că nu rezistă la 20% în sondaje. Eu mă număr printre cei care au muncit alături de Stolojan pentru a ridica acest partid de la 7 la 20%“, a spus Flutur.

Oprea: „Ce are lămâia cu tămâia?“

Liberalii sunt însă de părere că democraţii şi pelediştii nu vor strânge nici măcar un număr de voturi pentru moţiune egal cu cel al semnăturilor de pe lista de susţinere. Senatorul PNL Mario Oprea a declarat că foarte mulţi dintre semnatarii moţiunii ar trebui chemaţi “de prin ţări străine” pentru a susţine prin vot trecerea acesteia, iar motivul pentru care acţiunea va fi respinsă este acela că se bazează pe acuzaţii care nu au legătură cu procesul guvernării. „S-ar putea ca moţiunea să strângă un număr mai mic de voturi decât de semnături pentru că o parte din acestea sunt un pic mai estompate şi, dacă ar fi, ar trebui să-i ia pe cei care au semnat de prin ţări străine. Oricum, e o încercare disperată, care se face în ultimele săptămâni, de a asocia PSD cu PNL. PSD nu are cum să voteze o moţiune în care se doreşte demiterea lui Tăriceanu pentru că a fost împotriva lui Băsescu. Ce are lămâia cu tămâia? PD şi partidul-satelit sunt izolate pe scena politică“, a spus preşedintele PNL Dolj.
Oprea a adăugat că se îndoieşte de faptul că PLD are capacitatea de a măsura procentele din sondaje înregistrate de PNL, dar, indiferent de situaţia din sondaje, partidul va fi unit. „Dacă au specialişti atât de buni încât au descoperit că PNL are 7% în sondaje, nu ştiu. În PNL sunt însă oameni care stau în partid indiferent că are 1 sau 100% în sondaje, pentru că sunt liberali şi noi stăm în partid chiar dacă suntem sau nu la guvernare. Cei care nu sunt liberali fac decât o excursie în PNL şi, când li se pare că procentele sunt mai mici decât ar trebui, pleacă“, a spus Oprea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII