22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalAu înşelat două bănci şi o firmă de electrocasnice

Au înşelat două bănci şi o firmă de electrocasnice

Lucrătorii Serviciului de Investigarea Fraudelor din cadrul IJP Mehedinţi au reuşit, după aproape o jumătate de an de cercetări, să descâlcească iţele unor operaţiuni prin care două bănci şi o firmă de electrocasnice au fost înşelate cu aproape 60.000 de lei.

Pe tot parcursul lunii decembrie 2006, Eugenia Florentina Sama, de 29 de ani, din Severin, a reuşit să prostească mai multe persoane, luându-le cărţile de identitate în schimbul promisiunii că le va angaja la o societate unde vor câştiga foarte bine. Actele de identitate au fost însă falsificate cu ajutorul lui Mihai E., de 27 de ani, tot din Severin, iar Maria Bălu, de 42 de ani, capul reţelei, se prezenta la diferite bănci pentru a contracta împrumuturi.
Pe baza documentelor falsificate, Maria Bălu a reuşit să obţină un credit în valoare de 29.000 de lei de la BRD – filiala Severin şi un altul, în valoare de 18.000 de lei, de la ING Bank. Mai mult, profitând de faptul că firmele de electrocasnice vin pe piaţă, în perioada sărbătorilor, cu oferte avantajoase, Maria Bălu a achiziţionat, tot pe baza actelor false, produse de la firma ZASS în valoare de 12.000 de lei. Totul a ieşit la iveală în momentul în care persoanele cărora le-au fost falsificate actele de identitate
s-au trezit că erau somate de către firmele înşelate să plătească ratele. Poliţia a demarat cercetările şi a reuşit să depisteze membrii reţelei.
Cele trei persoane sunt cercetate penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, înşelăciune, fals material în  înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi fals privind identitatea, iar în cazul în care vor fi găsite vinovate, acestea riscă pedepse cuprinse între trei şi 12 ani.       

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS