16.5 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal54% dintre români vor demisia celor 322 de parlamentari

54% dintre români vor demisia celor 322 de parlamentari

54% dintre români consideră că toţi cei 322 de parlamentari care au votat pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu ar trebui să îşi dea demisia, arată un sondaj realizat de IMAS, la comanda Realitatea TV. Doar 35% dintre români au spus că senatorii şi deputaţii care au votat pentru suspendarea lui Traian Băsescu din funcţie trebuie să rămână în parlament, în timp ce 11% au răspuns că nu ştiu.
Sondajul IMAS analizează şi relaţia dintre mediul politic şi cel de afaceri. 26% dintre români au spus că bunăstarea unui stat depinde în foarte mare măsură de această relaţie. 28% au răspuns că depinde în mare măsură, iar 18% cred că relaţia între mediul politic şi cel de afaceri are în mică măsură o influenţă asupra bunăstării statului.
La întrebarea dacă există o legătură între politică şi afaceri, 15% dintre cei chestionaţi cred că există în foarte mare măsură, în timp ce 25% spun că o asemenea legătură nu există. 49% dintre români consideră că relaţia dintre politică şi afaceri trebuie reglată de un cadru legal, 23% de societate, 22% de preşedinte, iar 17% de parlament.
Cei mai mulţi dintre români, 81%, spun că nivelul lor de trai nu s-a îmbunătăţit după aderarea la Uniunea Europeană.
Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1.244 de persoane, în perioada 10-17 mai, şi are o marjă de eroare de +/- 2,8%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

21 COMENTARII