6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorun şi Lădaru, excluşi din PNL

Gorun şi Lădaru, excluşi din PNL

Fostul preşedinte al Tineretului Naţional Liberal Gorj, Horaţiu Gorun, şi liderul studenţilor liberali, Eduard Lădaru, au fost excluşi din PNL, pe motiv că ar fi autorii înregistrării în urma căreia Dan Ilie Morega s-a ales cu dosar penal.

Doi liberali gorjeni au fost excluşi din Organizaţia Judeţeană a PNL. Horaţiu Gorun, fostul preşedinte al TNL, şi Eduard Lădaru, liderul studenţilor liberali, au fost daţi afară la propunerea preşedintelui PNL, Dan Ilie Morega, cel care i-a acuzat în repetate rânduri că au fost cei care au înregistrat şedinţa de Birou Politic, în urma căreia a rezultat un dosar penal la DNA. Liderul PNL le-a transmis în repetate rânduri celor doi că sunt bănuiţi că au contribuit la stricarea imaginii sale şi că va demonstra acest lucru. În urmă cu trei săptămâni, din dispoziţia lui Dan Ilie Morega a fost constituită o comisie de anchetă care să stabilească autorul înregistrării audio, în care liderul PNL le cerea unor şefi de instituţii publice bani pentru campania electorală a alegerilor europarlamentare. Morega a negat însă că ar fi făcut acest lucru.

Gorun nu a fost la şedinţă

În şedinţa de luni, comisia condusă de Victor Banţa a stabilit că Horaţiu Gorun şi Eduard Lădaru au fost implicaţi în efectuarea înregistrării. În timp ce Horaţiu Gorun nu s-a prezentat la şedinţa de Birou Politic, susţinând că s-a încălcat statutul, Morega antepronunţându-se în privinţa excluderii sale, Eduard Lădaru a dat curs invitaţiei primite din partea partidului. Majoritatea susţinători ai lui Dan Ilie Morega, membrii Biroului Politic au analizat înregistrarea de mai multe ori şi au ascultat concluziile raportului întocmit de comisia condusă de Victor Banţa. Faptul că acesta este specialist în telecomunicaţii, lucrând la o companie de profil, le-a întărit convingerea participanţilor la şedinţă că Lădaru şi Gorun au efectuat înregistrarea şi au făcut-o publică. Votul a demonstrat acest lucru, majoritatea alegând ca ambii să fie excluşi din partid.

Fostul preşedinte TNL  se aştepta la excludere

Fostul peşedinte al TNL Gorj a precizat că se aştepta se fie explus, motiv pentru care nici nu şi-a mai depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea tinerilor liberali goreni. Horaţiu Gorun a acuzat din nou modul în care Dan Ilie Morega conduce filiala judeţeană a PNL.
„S-a dovedit încă o dată că preşedintele PNL nu are capacitatea de a accepta schimburi de opinii în mod democratic şi singura metodă pe care o are este aceea de a scăpa de toţi oamenii incomozi. Dovedeşte că nu stăpâneşte cele mai elementare norme de comunicare în partid şi transpune în interiorul organizaţiei frustrările sale. În loc să îşi asume eşecul de la referendum, conducerea PNL Gorj se ocupă de destabilizarea partidului şi de jocuri murdare. O să stau două zile să mă liniştesc şi apoi voi vedea ce este de făcut. Probabil voi contesta decizia, numai că nu aş mai reveni în partid, dacă la Gorj tot Morega va fi preşedinte. Iubesc PNL şi spiritul liberal, dar ce se întâmplă la Gorj e departe de valorile liberale. Organismul de conducere al filialei Gorj a PNL nu avea competenţa statutară de a lua o astfel decizie, întrucât din 27 mai sunt simplu membru. Motivul invocat este netemeinic, nefiind autorul acelei înregistrări. Ce s-a întâmplat reprezintă încă o dată dovada unei democraţii unilaterale, însuşite la înaltele studii de la Academia «Ştefan Gheorghiu», a declarat Horaţiu Gorun, fost membru al PNL Gorj.

Lădaru face contestaţie

Celălalt liberal exclus din organizaţia Gorj a declarat că a fost prezent la şedinţa de Birou Politic de luni seară, însă nu
s-a putut apăra, fiind pus în faţa faptului împlinit. Lădaru va contesta la Organizaţia Centrală decizia excluderii sale. „Acuzaţiile şi probele cu privire la înregistrare sunt specifice KGB, NKVD şi Securităţii. Nu au avut absolut nici o probă, iar când am spus acest lucru şi am cerut să-mi explice domnul Staicu de la filiala Rovinari, au spus că e o vorbă că femeia trebuie bătută şi după aia să-i spui de ce. Adică nu mai conta nici o probă. S-a trecut la vot fără să mă lase să termin ce am de spus. Exact ca la Securitate: nu mai conta ce spuneai, pentru ei erai vinovat. Din păcate, metehnele comuniste sunt prezente în PNL şi sunt foarte bine aplicate. Le-am spus că nu am nici o legătură cu înregistrarea. Morega m-a acuzat de lipsă de loialitate faţă de PNL. Marele traseist politic, tovarăşul Morega! E ca şi cum o prostituată ar acuza o femeie măritată că nu este loială soţului ei“, a spus Lădaru.

PLD, la orizont 

În cazul în care se vor decide să reintre în viaţa politică, destinaţia probabilă pentru Horaţiu Gorun şi Eduard Lădaru ar fi PLD Gorj, unde se află mai mulţi foşti membri ai filialei judeţene a PNL, excluşi din partid la venirea lui Morega, precum şi fostul deputat liberal de Gorj, Sorin Paveliu, al cărui şef de cabinet a fost Eduard Lădaru.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU