22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalNou-născut ucis de propria mamă

Nou-născut ucis de propria mamă

O mamă din Caracal şi-a ucis copilul la numai şapte zile după ce acesta a văzut lumina zilei. Fapta s-a petrecut sâmbătă, în jurul orei 14.00, în locuinţa unei prietene a femeii.

Nou-născutul a ajuns mort la Secţia urgenţe pediatrie a Spitalului din Caracal. Poliţiştii şi procurorii au stabilit că micuţul a murit ca urmare a unei agresiuni care i-a pricinuit o hemoragie internă puternică. Femeia a intrat pe mâna procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, fiind cercetată în stare de reţinere pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat. Ea mai are o fetiţă de trei ani, care este în grija statului după ce femeia ar fi încercat să o ucidă, conform anchetatorilor.

Bătaie bestială

Poliţiştii din Caracal au fost sesizaţi, sâmbătă după-amiază, de medicii Spitalului Municipal  că la această unitate sanitară a fost adus mort un copil de şapte zile. În urma autopsiei s-a constatat că micuţul S.I. a murit din cauza unei hemoragii interne, consecinţă a multiplelor fracturi costale care i-au perforat plămânii şi ficatul. Prima suspectă a fost mama micuţului, Adelina Mihaela Ilie, de 22 de ani, din Caracal, care locuia împreună cu fiul său în casa unei prietene. Iniţial, aceasta le-a spus anchetatorilor că nu ştie ce s-a întâmplat cu copilul ei. Apoi, în faţa procurorilor, a recunoscut că l-a bătut, dar asta doar pentru că micuţul plângea prea tare, iar ea era nedormită de două zile. Bătaia nu a fost atât de cruntă încât să provoace moartea bebeluşului, a mai spus femeia. Medicii legişti au însă altă variantă. Ei spun că S.I. a decedat în urma repetatelor lovituri cu pumnii care i-au fost aplicate, dar şi din cauza faptului că a fost strâns în braţe prea tare, dovadă fiind faptul că băiatul era vânăt pe urechi şi pe piept. „A profitat că e singură în cameră şi l-a lovit cu pumnii, l-a strâns prea tare, provocându-i decesul. După ce l-a omorât, s-a dus în curte şi a spălat scutece, apoi a intrat în cameră şi a început să ţipe că-i moare copilul“, a declarat procurorul anchetator Eugen Iacobescu.

O viaţă mizeră

Înainte de a fi „adoptată“ de Ionela Sulfina, Adelina dormea pe unde apuca. Într-o zi, Ionelei i s-a făcut milă de femeie şi a primit-o la ea în casă, unde locuiau mai multe persoane. Sulfina cu bărbatul şi cei cinci copii, fratele acesteia şi familia lui, un bătrân fără picioare şi Adelina cu copilul ei. „Nu ştiu de ce a făcut asta. Mie îmi spunea că-l iubeşte, că este bucuroasă că a făcut băiat. Îi dădea să mănânce, avea grijă de el. De schimbat, eu îl schimbam, pentru că ea zicea că e prea mic şi îi e frică să nu-i facă rău. Nu ştiu ce a fost în capul ei. Băiatul avea colici şi de-aia plângea aşa mult. Eu nu am văzut-o niciodată să dea în copil şi nu am observat nici urme de lovituri pe corpul lui. În ziua acea, noi eram toţi afară. Nu ştiu ce a făcut, că a ieşit ţipând că-i moare copilul. Am chemat salvarea“, a spus Ionela.

„Să mă pună la detector, să vadă că nu eu l-am omorât“

Iniţial, femeia a spus că nu ştie cum a murit copilul. În faţa anchetatorilor, a declarat că l-a bătut pentru că plângea prea tare, iar în faţa presei a spus că altcineva e responsabil de moartea bebeluşului. Adelina şi-a ieşit din minţi când a văzut că este filmată şi fotografiată. A început să plângă, să se zbată. „De ce mă filmează? Eu nu am făcut nimic. Nu eu l-am omorât. Puneţi-mă la detectorul de minciuni, să vedeţi că spun adevărul. Când am intrat în casă, am văzut că e galben la faţă şi am chemat vecinii. El nu era bolnav, cred că l-a omorât cineva. Nu ştiu cine, dar nu eu. De ce să mă închidă dacă nu l-am omorât?“, a spus Adelina.
Pe numele femeii a fost emis mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. Dacă va fi găsită vinovată, femeia riscă să stea după gratii între 15-25 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII