21.7 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalVeterinarii din Valea Jiului consideră greva inutilă

Veterinarii din Valea Jiului consideră greva inutilă

Greva anunţată de reprezentanţii Autorităţii Sanitar-Veterinare şi de Siguranţă a Alimentelor (ASVSA) din judeţul Hunedoara nu îi convinge şi pe medicii din Valea Jiului, care cred că, în această formă, greva este inutilă.
Cei de la Petroşani spun că situaţia s-ar rezolva în cazul în care legislaţia din România s-ar alinia celei europene. În plus, veterinarii spun că noua legislaţie le va tăia din organigramă şi din nou le va diminua salariile. „Greva, declanşată sub această formă, este inutilă. Noi nu facem decât să simulăm că suntem în grevă, atâta timp cât controalele şi documentele necesare trebuie întocmite zilnic. Mai mult, pierdem acum încă o dată la salarii. Ne-au luat, atunci când ne-au trecut de la Minister la Agenţie un milion din salariu, iar acum ne mai iau un milion şi micşorează şi organigrama“, a spus dr. Octavian Popescu, şeful ASVSA Petroşani.
În prezent, doctorul Popescu are în subordine pieţele şi unităţile de alimentaţie publică din trei localităţi ale Văii Jiului, iar pentru deplasările din teren foloseşte maşina proprietate personală şi îşi achită singur costurile.
Conducerea judeţeană a ASVSA susţine că 145 de salariaţi ai instituţiei sunt decişi să declanşeze, în perioada următoare, o grevă generală, deoarece sunt nemulţumiţi de intenţia ministrului agriculturii, Decebal Traian Remeş, de a subordona Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), din care face parte şi DSVSA Hunedoara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS