15.6 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024

Scurte ştirii

Anuţa Handolescu a pierdut procesul cu angajaţii
Mai mulţi angajaţi ai Prefecturii Vâlcea au dat în judecată, la sfârşitul anului 2006, pe prefectul Anuţa Handolescu, Ministerul de Interne şi Reformă în Administraţie (MIRA) şi Ministerul Economiei şi Finanţelor (MEF), pentru că nu au beneficiat de primele de vacanţă, în 2004, 2005 şi 2006. „În ultimele cinci luni, m-am judecat cu mai mulţi angajaţi ai instituţiei pe primele de vacanţă, din 2004, 2005 şi 2006. Din nefericire pentru mine şi ministere, am pierdut aceste procese în contencios- administrativ. Nu s-au judecat toţi salariaţii, în prima fază au fost 19. Marţi am mai primit o hârtie în care se spunea că sunt mai mulţi salariaţi. Ei au deschis acţiunea în instanţă, la sfârşitul anului trecut“, a spus Anuţa Handolescu. Oamenii nu au primit prime de vacanţă pentru că, până în 2007, nu au fost prevăzute fonduri de la bugetul de stat pentru concedii. Suma de vacanţă pe care urmează să o primească fiecare angajat, după câştigarea procesului, va fi stabilită de legiuitor. Prima de vacanţă reprezintă 80% din salariul de bază al angajatului şi va fi diferenţiată pe baza funcţiei pe care o deţine fiecare salariat al prefecturii.
Alina STATE

Şi-a dat foc după o ceartă cu fosta soţie
Un bărbat din comuna vâlceană Creţeni a ajuns marţi în stare gravă la Spitalul de Urgenţă din Craiova după ce şi-a dat foc în stradă, pe fondul unor neînţelegeri cu fosta soţie. Marţi, la ora 11.30, lucrătorii Postului de Poliţie din Creţeni au fost sesizaţi telefonic despre faptul că Gabriel I., de 38 de ani, şi-a dat foc în stradă, incendiindu-şi şi autoturismul. La faţa locului s-au deplasat lucrătorii postului de poliţie, care au stabilit că bărbatul, pe fondul consumului de alcool şi al unor certuri avute cu fosta soţie, a cedat nervos şi a vrut să se sinucidă, turnând motorină pe haine şi dându-şi foc. Gabriel a fost salvat în ultima clipă de fosta soţie şi de vecini. Potrivit surselor din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea, bărbatul a fost transportat la Spitalul Drăgăşani, ulterior fiind trimis la Spitalul de Urgenţă Craiova – Secţia Arşi, fiindu-i stabilit diagnosticul arsură de gradul II pe faţă, cap, torace, faţă şi spate şi pe membrele superioare. Cu ocazia cercetărilor s-a mai stabilit că el nu este la prima tentativă de acest gen, încercând de mai multe ori să se sinucidă prin diferite metode.
Sergiu MIR

Ziua Porţilor Deschise în liceele vâlcene
Astăzi, începând cu ora 9.00, se va organiza în cadrul liceelor şi grupurilor şcolare din municipiul Râmnicu Vâlcea şi din judeţ Ziua Porţilor Deschise. Acest eveniment are ca scop informarea absolvenţilor claselor a VIII-a, precum şi a părinţilor acestora despre oferta educaţională pentru anul şcolar 2007-2008. „Programul răspunde nevoii elevilor, cadrelor didactice şi părinţilor de a fi informaţi în legătură cu oferta educaţională, de a dezvolta abilităţile de informare şcolară şi profesională, sprijină elevii claselor a VIII-a în luarea deciziei corecte şi stimulează motivaţia învăţării continue în scopul dezvoltării propriei cariere. În contextul aceleiaşi manifestări, Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea, Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională şi Centrul Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică, în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul“, vor deschide „Târgul de Educaţie“, ce va putea fi vizitat în perioada 28 – 31 mai. Acesta va fi găzduit de Biblioteca Judeţeană şi aici cei interesaţi vor avea la dispoziţie oferta educaţională a tuturor unităţilor şcolare vâlcene“, a declarat Paul Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Vâlcea.
Iuliana ROŞCA

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS