21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalAnchetă internă la Cariera Jilţ Sud

Anchetă internă la Cariera Jilţ Sud

Un accident produs la o bandă transportoare a Carierei Jilţ din cadrul Complexului Energetic Turceni a afectat, timp de 16 ore, activitatea unităţii, o comisie de anchetă urmând să stabilească valoarea pagubelor produse.

Un accident în care a fost implicat un excavator al firmei TPSUT Motru, care prestează servicii pentru Cariera Jilţ Sud, a cauzat oprirea activităţii în unitate timp de 16 ore. Unul dintre utilajele manevrate de un angajat al firmei din Motru a intervenit în apropierea unui abzeţer pentru a degaja o cantitate de steril. La un moment dat, banda de cauciuc a fost agăţată de cupa excavatorului şi a fost sfâşiată pe o lungime de 17 metri. Activitatea în zonă a fost blocată ca urmare a opririi lucrului timp de 16 ore, utilajele şi benzile nemaiputând să funcţioneze, până la înlocuirea pieselor distruse. Salariaţii Carierei Jilţ Sud au intervenit pentru remedierea defecţiunii, astfel încât după finalizarea grevei din minerit, activitatea să fie reluată fără probleme.

O comisie va evalua pagubele

Potrivit inginerului Racoviţă, şeful Carierei Jilţ Sud, o comisie de anchetă va stabili valoarea pagubelor produse prin distrugerea benzii şi oprirea lucrului: „A fost un utilaj care descărca pe bandă cupe cu material. Angajatul respectiv se pare că a efectuat o manevră greşită.
Urmează să se stabilească exact ce s-a întâmplat. Utilajul a sfâşiat banda pe o lungime de 17 metri şi activitatea a fost oprită. Deocamdată, suntem în faza de evaluare a pagubelor şi nu ne putem pronunţa asupra valorii acestora.
Cei implicaţi au dat note explicative şi la faţa locului a sosit şi reprezentantul firmei prestatoare de servicii“.
Directorul Direcţiei Miniere, din cadrul Complexului Energetic de la Turceni, inginerul Tiberiu Trotea, a precizat că în maximum trei zile comisia de verificare va da publicităţii rezultatele anchetei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS