16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjViceprimarul din Berleşti, cercetat pentru înşelăciune

Viceprimarul din Berleşti, cercetat pentru înşelăciune

Viceprimarul comunei Berleşti-Gorj şi secretara primăriei din aceeaşi localitate sunt cercetaţi de poliţiştii gorjeni pentru infracţiunile de înşelăciune, fals intelectual şi uz de fals.

Aurică Stanciu, viceprimarul comunei gorjene Berleşti, este cercetat de Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune, fals intelectual şi uz de fals. Acesta este acuzat că s-ar fi deplasat de mai multe ori în interes personal la procese la Judecătoria Târgu Cărbuneşti, respectiv la Tribunalul Gorj, fiind prezent în acelaşi timp şi la serviciu, la Primăria Berleşti. Alături de viceprimarul Aurică Stanciu, în dosarul aflat în lucru la Poliţia Judeţeană, mai este cercetată şi secretara Primăriei din Berleşti, Violeta Paschia, cea care l-a mandatat pe viceprimar să o reprezinte în mai multe procese. Violeta Paschia este, de asemenea, acuzată de comiterea infracţiunilor de înşelăciune, fals intelectual şi uz de fals.

15 procese cu un frate

Luând la întâmplare condica de prezenţe de la primărie şi hotărârile pronunţate de judecători se poate constata cum viceprimarul Aurică Stanciu a reuşit să se „dedubleze“ şi să fie prezent şi la locul de muncă, dar şi la unele dintre termenele în care o reprezenta pe secretara Violeta Paschia, în procese care nu ţineau de interesul instituţiei. Pentru a putea fi prezent la toate procesele în care s-a judecat şi se judecă de când a fost ales viceprimar de către colegii săi din consiliul local, Aurică Stanciu ar fi trebuit să fie clonat. Din 2004 şi până în momentul de faţă, vicele din Berleşti a avut peste 40 de procese, 15 dintre acestea fiind cu fratele său, Vasile Stanciu. De altfel, chiar viceprimarul Aurică Stanciu recunoaşte că a avut numeroase procese cu fratele său şi a fost nevoit să se deplaseze la termenele programate, însă a recuperat timpul pierdut prin instanţe lucrând la primărie duminica.

Viceprimar de cursă lungă

În ciuda garanţiilor date de viceprimar că totul s-a petrecut în conformitate cu prevederile legale, la dosarul de la IPJ Gorj există documente care demonstrează contrariul. În procesul dintre Mihaela Lihu, o săteană din Berleşti, şi Violeta Paschia, secretara primăriei, vicele Aurică Stanciu a reuşit performanţa de a fi în paralel şi la proces, la Cărbuneşti, şi la locul de muncă, la Berleşti. Potrivit documentelor, pe 29.03.2006 şi 19.04.2006, salariatul primăriei a reuşit performanţa de a semna şi pe încheieri de şedinţă, dar şi condica de prezenţă la locul de muncă. Procesul respectiv nu viza interesele instituţiei pe care o deservesc Aurică Stanciu şi Violeta Paschia. „Păi da, reclamă tot felul de persoane. Eu am procese cu un frate de-al meu. Am primit ordine de deplasare, am fost audiat de poliţie. Dar şi când am fost la procese, abia dacă am stat o jumătate de oră şi apoi m-am întors la primărie. Ştiu că numai în ultimul an am avut vreo 15 procese cu fratele meu. Eu am lucrat şi am fost prezent la primărie. Dacă nu am putut să fiu şi la primărie, am recuperat duminica. Acum dacă am primit citaţii ce să fi făcut? Eşti obligat să te prezinţi la procese!“, a precizat viceprimarul din Berleşti. 

Primăriţa nu ştie nimic 

Primăriţa din Berleşti, Maria Dumitraşcu, a declarat în faţa organelor de anchetă că toate deplasările de la primărie şi decontările pentru delegaţii s-au făcut prin respectarea legii şi nu ştie ca subalternii săi să se fi abătut de la calea cea dreaptă.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS