23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljNea Ghiţă din Cioroiaşi a oprit votarea

Nea Ghiţă din Cioroiaşi a oprit votarea

La Secţia de votare nr. 286 din localitatea doljeană Cioroiaşi, procesul de votare a fost suspendat timp de 45 de minute, după ce un localnic a sesizat că primise un buletin de vot pe care era deja aplicată ştampila pe DA. Incidentul a alertat atât Biroul Electoral Central (BEC), cât şi poliţia judeţeană, care a trimis oameni la faţa locului pentru a investiga cazul. Iată ce spune Ghiţă Barză, localnicul care a avut buletinul buclucaş:   
„Am venit să votez pe la ora 13.00, împreună cu soţia. Am luat un buletin şi am intrat în cabină, după care am pus de două ori ştampila pe NU, că am văzut şi eu la televizor cum trebuie să votezi dacă îl vrei pe Băsescu. După aia, am văzut că buletinul era ştampilat şi pe DA. I-am spus lu’ Nelu Dănilă: Nelule, ăsta era deja ştampilat, dă-mi altul! Mi-a dat. Pe ăla vechi l-am lăsat la ei pe masă“.
Reprezentantul PNL, Ştefan Dănilă, susţine că buletinul înmânat consăteanului său a fost curat: „Eu i-am dat buletin corect. După ce intră în cabină, iese şi zice că e ştampilat. Eu i-am dat alt buletin. E client vechi, aşa a făcut şi la alegerile trecute“. Ioana Morcov, preşedinta secţiei de votare, spune că după incident comisia a numărat buletinele rămase şi le-a confruntat cu listele, dar că nu a reieşit nimic în neregulă. Incidentul a fost raportat BEC, iar cazul este investigat de IPJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU