14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalŞi-a înjunghiat colega şi a plecat la teatru

Şi-a înjunghiat colega şi a plecat la teatru

Fetele din Drobeta Turnu Severin implicate în scandalul în urma căruia una dintre ele a fost internată în spital, înjunghiată de trei ori, sunt eleve în clasa a şaptea la Liceul „Gheorghe Ţiţeica“ din municipiu, fiind cele mai bune la învăţătură. Agresoarea a fost de trei ori olimpică, ultima dată în acest an, la olimpiada de religie pe ţară, iar victima a fost şefa clasei şi olimpică la mai multe discipline.
Ancheta poliţiştilor este în desfăşurare, iar decizia este greu de anticipat, deoarece fetele sunt minore şi agresoarea, în cel mai rău caz, va ajunge întâi la o comisie medicală, după care poate fi internată într-un centru special. Acest caz i-a îngrozit şi pe medici, care trag un semnal de alarmă, iar directoarea liceului este şocată de ceea ce s-a petrecut şi nici acum nu înţelege ce s-a putut întâmpla.
Isabela Marcu, fata înjunghiată, a fost stabilizată de medici şi a rămas internată la Secţia de terapie intensivă, după ce a stat aproape două ore pe masa de operaţie. Eleva este în afara oricărui pericol vital, după cum a declarat directoarea spitalului, Maria Popescu, potrivit NewsIn. Aceasta a spus că în urma loviturilor primite, fata a pierdut mult sânge, iar plăgile din zona abdomenului, mai exact în zona ficatului şi a duodenului, au fost foarte grave.

A vrut doar să o sperie

După primele cercetări ale poliţiei rezultă că Laura Balaci Stăncioiu a săvârşit fapta cu premeditare, potrivit NewsIn.
„Se pare că totul a pornit de la faptul că victima ar fi ameninţat-o pe agresoare că o va spune părinţilor că a început să fumeze. A plănuit totul, a luat de acasă un cuţit, pe care l-a ascuns în baschet.
După ce au vizitat împreună cu clasa Muzeul Regiunii Porţile de Fier, sub pretextul unei plimbări, a plecat împreună cu victima pe malul Dunării, iar pe drum a înjunghiat-o în abdomen. Victima a reuşit să fugă, dar din cauza plăgii penetrante nu s-a putut îndepărta prea mult de agresoare, care a ajuns-o din urmă şi a înjunghiat-o de două ori în zona gâtului, dar din fericire au fost plăgi superficiale. Apoi a fugit de la faţa locului şi s-a dus la teatru, unde a fost găsită urmărind un spectacol. Cuţitul îl ascunsese după o uşă din incinta teatrului“, a precizat subcomisarul Gabriel Niculescu, de la Biroul de presă al IPJ Mehedinţi. În faţa anchetatorilor, Laura Stăncioiu şi-a recunoscut imediat fapta, dar a spus că a vrut „doar s-o sperie puţin“ pe colega sa.
Cercetările sunt continuate acum sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII