12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCosmetice de 10.000 de euro, confiscate

Cosmetice de 10.000 de euro, confiscate

Poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului de Combatere a Infracţionalităţii Transfrontaliere şi Detaşamentul de Intervenţie al IJPF Mehedinţi au confiscat cosmetice, îmbrăcăminte şi aparatură electronică în valoare de 10.000 de euro.

În urma unor activităţi informativ-operative, ce s-au desfăşurat timp de aproximativ două săptămâni, poliţiştii de frontieră severineni au organizat luni o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii pirateriei şi contrafacerilor, oprindu-l în trafic pe conducătorul unui autoturism Ford  Focus despre care aveau date certe că transportă produse contrafăcute. „La controlul autoturismului aparţinând lui Jenică D., de 33 de ani, din municipiul Turnu Severin, poliţiştii de frontieră au descoperit în portbagajul acestuia 675 de produse cosmetice (parfumuri), 196 de articole de îmbrăcăminte sport şi 56 de produse electronice (telefoane mobile, ceasuri, camere video), pentru care severineanul nu avea documente de provenienţă“, a declarat  Valeriu Pera, comisar-şef IJPF Mehedinţi.
Contrabandistul a declarat poliţiştilor de frontieră că a cumpărat mărfurile din străinătate şi de pe piaţa neagră, în scopul comercializării.
Din primele verificări, mărfurile inscripţionate cu numele unor firme cunoscute precum Davidoff, Chanel, Lancome, Gucci, Kenzo, Victoria's Secret, Armani, Puma, Nike, Lee Cooper, Energie, Prada şi Diesel sunt susceptibile de a fi contrafăcute. Produsele în valoare de 10.000 de euro au fost confiscate de poliţiştii de frontieră severineni, acestea urmând să fie supuse expertizării de  lucrătorii din Asociaţia Internaţională Anti-Contrafacere REACT.
„Lui Jenică D. i s-a întocmit lucrare penală, în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de reproducere, fabricare, comercializare sau oferire spre vânzare a unor produse purtând marcă, precum şi folosirea, importul sau stocarea unor astfel de produse în vederea comercializării, oferirii spre vânzare sau folosirii“, a mai declarat Valeriu Pera. Dacă va fi găsit vinovat, severineanul riscă o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între trei luni şi trei ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS