15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVânătorii împuşcă maidanezii

Vânătorii împuşcă maidanezii

MEHEDINŢI. Directorul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Mehedinţi, Nicolae Popa, a declarat ieri că, în perioada următoare, va începe o acţiune de exterminare a haitelor de câini vagabonzi aduşi de necunoscuţi pe fondurile de vânătoare din judeţ.
„Unul dintre paznicii noştri, Ilie Borugă, m-a anunţat luni că pe fondul 39 Făuroaia, în zona Butoieşti, a văzut un autoturism din care au fost abandonaţi în jur de 20 de maidanezi, însă nu a apucat să noteze numărul de înmatriculare al maşinii. Un caz similar a fost semnalat în urmă cu câteva zile la Eşelniţa, unde paznicul de vânătoare Eugen Untaru a descoperit o haită de 15 maidanezi debarcaţi dintr-o dubiţă albă, animale care au fost apoi urmărite prin pădure şi împuşcate de vânători“, a spus directorul AJVPS Mehedinţi.
Nicolae Popa a adăugat că alţi 30 de maidanezi au fost împuşcaţi de vânători, în cursul săptămânii trecute, în zona Ostrovu-Mare.
„Legea nr. 407/2006 ne permite să împuşcăm aceste haite de câini, purtătoare de boli contagioase, care ucid puii de iepure şi de căprior. Rog organele abilitate să ne ajute să depistăm şi să prindem persoanele care şi-au făcut un obicei din a aduce cu maşinile maidanezi pe care-i debarcă pe fondurile de vânătoare. Noi, vânătorii, vom organiza acţiuni de combatere a acestor câini care decimează vânatul şi care nu au ce căuta pe fondurile noastre de vânătoare, în ciuda oricăror proteste ale asociaţiilor de protecţie a animalelor. Poate nu ştiaţi, dar nici oile sau caprele      n-au ce căuta în păduri, lucru care, din păcate, nu se respectă!“, a precizat Nicolae Popa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS