13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFrancesca Pârvănescu - Micul Virtuoz al ţării

Francesca Pârvănescu – Micul Virtuoz al ţării

Despre realizările artistice ale micuţei Francesca Pârvănescu aţi mai citit de-a lungul anilor în Gazeta de Sud. Are o carieră de succes, a primit zeci de trofee şi premii la festivalurile de muzică, ultima realizare fiind premiul I la Festivalul Naţional de interpretare – pian „Micul Virtuoz“.

La doar 12 ani, Maria Francesca Pârvănescu are un palmares impresionant, obţinând nenumărate premii şi trofee la festivalurile de muzică uşoară pentru copii. Cântă şi la pian, este pasionată de sport, în special de atletism, îi plac limbile străine şi dansul.

Câştigătoare din 70 de copii

Primele realizări le-a avut chiar din momentul debutului, când la vârsta de şase ani a cucerit jurii şi sute de spectatori. Duminică, 6 mai, Francesca a mai adunat în colecţia de diplome şi trofee premiul I la Festivalul Naţional de interpretare – pian „Micul Virtuoz“ desfăşurat la Bucureşti. „Au participat în concurs 70 de copii din toată ţara: Arad, Timişoara, Brăila, Vaslui, Satu Mare, Bucureşti, Vâlcea, Dorohoi etc. A fost o competiţie grea, la care am avut şansa să dovedesc calităţile dobândite de-a lungul anilor. Urmez cursurile clasei de pian anul IV la Şcoala Populară de Arte şi Meserii «Cornetti» din Craiova sub îndrumarea doamnei profesoare de pian Camelia Săndulescu. De-a lungul anilor, am participat şi la Festivalul «Steluţele Pucioasei», «Mamaia copiilor», «Fulg de nea»“, a povestit Francesca Pârvănescu.
De Francesca o să mai auzim cu siguranţă, este o fetiţă inteligentă care te cucereşte cu buna dispoziţie şi talentul său. Pe lângă activitatea şcolară, micuţa a obţinut nenumărate diplome în urma absolvirii cursurilor de dans modern româno-canadian, a cursurilor Taberei Muzicale „Concertino“, a cursului de teatru condus de actriţa Alla Bogdan, precum şi atestatul de fotomodel – Casa de modă Ilinca etc.

„Dor de viaţă“ i-a adus premii însemnate

Melodia „Dor de viaţă“ a interpretei Aura Urziceanu cântată de Francesca Pârvănescu a primit ropote de aplauze, admiraţia juriului şi premii însemnate la toate concursurile la care a participat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS