11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVipere în Pădurea Topolniţei

Vipere în Pădurea Topolniţei

MEHEDINŢI. Două familii din Drobeta Turnu Severin au fost la un pas să-şi piardă viaţa în seara de 1 Mai, într-o pădure de la marginea Severinului. De vină au fost viperele cu corn, care i-au atacat pe oamenii ce le-au invadat teritoriul, veniţi la iarbă verde.
În pădurea de la Schitul Topolniţei, liniştea naturii a fost tulburată de ritmurile de manele şi  de ţipetele copiilor. Vietăţile speriate s-au ascuns pe unde au putut. Viperele, aflate în plin sezon de împerechere, au încercat să-şi apere habitatul.
O viperă a sărit dintr-un copac pe capota maşinii unui severinean, care, speriat, şi-a luat familia şi a plecat acasă, iar alte două vipere s-au ascuns într-un coş de alimente.
„Încercam să întorc maşina şi am văzut o viperă că pică din pom exact pe capotă şi am simţit o izbitură. M-am speriat şi am închis geamul de la maşină, o viperă a coborât pe parbrizul meu şi s-a făcut că muşcă, de-a îngheţat inima în mine. Mi-am strigat copiii şi soţia şi am plecat acasă“, a declarat Bogdan Marincu.
În drumul său prin pădure, bărbatul i-a atenţionat pe ceilalţi oameni spunându-le ce a păţit, dar toată lumea a râs de el şi şi-au continuat petrecerea.
„Ne-a spus un om să plecăm, că sunt vipere, dar noi am râs de el şi nu l-am băgat în seamă. Prin iarbă am zărit şi noi vietăţi, un copil a ţipat pe malul Topolniţei «şarpele, şarpele», dar când am ajuns noi acolo nu i-am zărit decât coada şi ne-am liniştit, ne-am gândit că o fi unul de ăsta de apă, dar seara era să murim de frică“, a declarat Mişu Buleandră.
La lăsarea serii, o femeie a vrut să-şi scuture coşul pentru a strânge de pe masă alimentele rămase, moment în care două vipere încolăcite au căzut din coş şi au început să şuiere la femeie.
„Am căzut jos leşinată. Nu ştiu cine, dar m-a apucat cineva de umeri şi m-a tras de acolo. Când m-am trezit, viperele erau moarte, cineva le strivise capul“, a declarat Anişoara Tudosie. După această întâmplare, oamenii veniţi în Pădurea Topolniţei la iarbă verde au plecat acasă speriaţi de vipere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU