15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024

Scurte ştirii

Fier vechi sustras de la Schela Ciureşti

OLT. Două persoane au fost depistate, sâmbătă, de o patrulă a Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Olt, după ce sustrăseseră cantitatea de 970 kg de fier vechi din incinta Schelei Ciureşti.
În urma unei acţiuni desfăşurate în scopul combaterii faptelor antisociale, pe raza localităţii Icoana, în zona conductelor de transport produse petroliere, jandarmii i-au depistat pe Gheorghe M., de 53 de ani, şi Maria M., de 42 de ani, ambii din Potcoava, care sustrăseseră cantitatea respectivă de fier. Materialul feros a fost predat societăţii păgubite, iar celor în cauză li s-au întocmit actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina pentru definitivarea cercetărilor.   (M.P.)                         

Au intrat cu  motoscuterul într-un cap de pod

OLT. Două minore au fost implicate într-un accident petrecut marţi după-amiază pe raza comunei Pârşcoveni, Olt. Cristina C., din Pârşcoveni, şi Veronica C., din Balş, ambele de 16 ani, se plimbau cu motoscuterul marca Aprilia. Într-o curbă, Cristina nu a redus viteza de deplasare şi a intrat într-un cap de pod. În urma accidentului, ambele tinere au fost rănite. Victimele au fost transportate la Spitalul din Balş, pentru a primi îngrijirile necesare. Conducătoarea motoscuterului s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.   (D.M.)

Accidentat şi părăsit în stradă

OLT. Un tânăr din municipiul Caracal a comis un accident rutier şi apoi s-a făcut nevăzut, abandonând victima în stradă. Accidentul s-a petrecut luni seară, în jurul orei 21.10, pe raza oraşului Caracal. Potrivit surselor oficiale, câţiva martori au apelat 112 şi au anunţat că la o intersecţie din oraş un bărbat a fost accidentat, iar şoferul a dat bir cu fugiţii. În faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie, care a identificat victima în persoana lui Valentin R., de 39 de ani, din localitate. Pietonul a fost transportat la spitalul din localitate. Potrivit spuselor martorilor, în momentul accidentului victima se deplasa pe mijlocul străzii. La scurt timp poliţiştii l-au depistat pe şoferul fugar. El se numeşte Alin R. şi are 21 de ani. Cercetările continuă pentru a stabili cine se face vinovat de producerea accidentului.                (D.M.)

Trei apeluri de  urgenţă într-o oră

OLT. Dispeceratul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Olt a primit luni trei apeluri telefonice de urgenţă, prin care se solicita intervenţia în Slatina a câtorva echipaje. Primul apel la numărul 956 a fost primit în jurul orei 22.40. Acesta a venit din partea unei persoane de sex feminin, care reclama faptul că un vecin tulbură liniştea locatarilor prin zgomotele produse de bătăile în pereţii apartamentului. Jandarmii au calmat spiritele discutând cu cel în cauză, fără a dispune aplicarea vreunei măsuri contravenţionale.
Cel de-al doilea apel a fost primit la aproximativ o oră şi, în urma acestuia, Marian B., de 32 de ani, din Curtişoara, a fost sancţionat cu amendă contravenţională în cuantum de 200 de lei. Agentul de pază de la Hotel Parc care se afla în acele momente la serviciu a solicitat sprijinul IJJ pentru că o persoană aflată în stare de ebrietate adresa injurii celor din jur.
În cel de-al treilea caz, Ovidiu M., de 29 de ani, din Craiova, a fost sancţionat cu amendă contravenţională pentru că în timp ce se afla în incinta discotecii „La Scena“ a provocat un scandal.    (M.P.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS