17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal5.000 de yoghini la Herculane

5.000 de yoghini la Herculane

Aproximativ 5.000 de yoghini din MISA s-au adunat în tabăra de la Herculane şi au anunţat că în aceste zile vor avea loc trei spirale şi alte meditaţii spirituale.

MEHEDINŢI. Prima spirală, în care yoghinii din ţară şi de peste hotare s-au reunit pe platoul muntos Coronini, a avut loc în seara de 30 aprilie şi a avut ca scop „comuniunea cu sufletul neamului românesc şi cu sufletele neamurilor participante“.
A doua spirală în cadrul Simpozionului Internaţional de Yoga a avut loc de 1 Mai, de această dată meditaţia având ca temă conştientizarea trăsăturilor fiecărei zodii.
Gregorian Bivolaru le-a trimis din Suedia o înregistrare a vocii sale, cu rugăciunea Tatăl Nostru, pe care cei 5.000 de yoghini au repetat-o de trei ori. Dacă la prima spirală au fost prezenţi aproape 1.500 de adepţi, la cea din seara de 1 Mai, numărul yoghinilor s-a triplat.
„Tema spiralei este comuniunea cu Dumnezeu şi toţi yoghinii au fost interesaţi să trăiască revelaţia divină. În prima parte a spiralei am urmărit amplificarea în fiinţa fiecăruia a caracteristicilor zodiilor. Meditaţia a fost condusă de mentorul nostru spiritual ce se află în Suedia“, a declarat Cosmina Oprea.

Spirala a ţinut cât un meci de fotbal

Spirala yoghinilor de marţi seară a ţinut 90 de minute şi a fost împărţită în două reprize cu o pauză de 15 minute. La sfârşit, yoghinii au plecat la teatru, pentru a-şi continua meditaţia pe tot parcusul nopţii. Spirala yoghinilor a fost urmărită şi de mulţi curioşi veniţi în staţiune la tratament. Cele trei spirale ce vor avea loc la Băile Herculane, în cea de-a 17-a ediţie a simpozionului internaţional de integrare în absolut, au fost foarte bine puse la punct de adepţii MISA, care şi-au luat şi măsuri speciale de protecţie şi pază. Aproape 20 de bodyguarzi din rândul yoghinilor au ţinut curioşii la distanţă şi nimeni nu a avut voie să facă fotografii.
„Nu aveţi voie să faceţi fotografii şi nici să înregistraţi sunetul. Sunt mulţi adepţi care au dreptul la imagine şi nu vor să apară în public“, a declarat unul dintre bodyguarzi.
Spirala la care au participat peste 2.500 de femei şi 2.500 de bărbaţi s-a format în sens invers acelor de ceasornic şi a fost realizată din cupluri, în funcţie de zodiac.
Mâine, după realizarea ultimei spirale de la Băile Herculane, gruparea MISA va părăsi staţiunea şi se va pregăti pentru întâlnirea din această vară, de la Costineşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII