17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSărăcia - un obstacol în drumul copiilor

Sărăcia – un obstacol în drumul copiilor

„Părinţii şi copiii înaintea alegerii profesiunii“ este titlul sub care se va desfăşura la Săcelu, în zilele următoare, o masă rotundă. Aceasta are ca obiectiv îndrumarea elevilor şi părinţilor spre o carieră potrivită cu aptitudinile celor tineri. „Această masă rotundă a fost ideea cadrelor didactice, care, studiind îndeaproape psihologia elevilor din mediul rural, au ajuns la concluzia că mulţi dintre ei sunt destul de dezorientaţi în a-şi alege drumul în viaţă. De asemenea, o parte din părinţi au o pregătire medie sau chiar mediocră, lucru care nu le este de prea mare ajutor copiilor. În cadrul mesei rotunde, profesorii, elevii şi părinţii vor discuta deschis despre înclinaţiile pe care le au elevii şi despre eventualele profesiuni pentru care să opteze“, a spus Dumitru Almăjanu, director al Casei de Cultură Săcelu şi profesor de sport. Cu toată deschiderea profesorilor către acest aspect extrem de important în satele şi comunele din România, se pare că o problemă va rămâne totuşi fără rezolvare.
„Sunt cazuri în care situaţia financiară a părinţilor îi împiedică pe copii să plece să studieze în altă parte. Chiar eu am avut un astfel de caz: un elev foarte talentat la fotbal a luat cu succes examenul de admitere la liceul sportiv din Târgu Jiu. Din cauza sărăciei, însă, după numai câteva luni, a renunţat. Acum este angajat muncitor necalificat, pentru a câştiga o pâine şi a-şi ajuta familia“, a mai spus Dumitru Almăjanu.
Discuţiile se vor desfăşura pe parcursul a trei zile, iar la ele vor participa cei 22 de elevi din clasele a opta ale Şcolii Generale Săcelu, părinţii acestora şi zece cadre didactice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU