Acasă Local Recidivist cu un palmares bogat

Recidivist cu un palmares bogat

-

Un bătrân de aproape 70 de ani a fost trimis din nou în faţa instanţei pentru comiterea mai multor infracţiuni de furt calificat. Acesta şi-a făcut o „carieră“ din găinăriile comise, scăpând de fiecare dată de arest preventiv din cauza prejudiciului mic şi recuperat, totodată.

Constantin Lupşa este cunoscut atât de poliţişti, cât şi de procurori după ce şi-a făcut un obicei din a fura diferite produse alimentare, dulciuri şi parfumuri. Lupşa a fost trimis din nou în judecată în stare de libertate. Ultima faptă comisă de acesta a fost furtul unei haine de piele dintr-un magazin second hand, haină cu care omul s-a îmbrăcat şi a ieşit pe uşă, în speranţa că nu va fi prins. Angajatele magazinului au fost însă pe fază şi au anunţat echipa mobilă de jandarmi. O dată prins, s-a constatat că furturile din alte magazine au fost comise de acelaşi protagonist.
Ultimele fapte pentru care procurorii au probat ca fiind el autorul datează din luna august a anului trecut, când Lupşa a sustras din incinta unui complex comercial şapte flacoane de parfum pe care le-a ascuns în buzunarele hainei, iar în coşul pentru cumpărături a pus o sticlă de suc, cu care s-a îndreptat spre casa da marcat. În momentul în care se ducea spre ieşire, a fost oprit de un agent din cadrul poliţiei comunitare, care a găsit asupra lui Lupşa bunurile sustrase. Prejudiciul a fost recuperat. Câteva zile mai târziu, acelaşi bătrân a trecut din nou la fapte. De data aceasta, omul avea nevoie de pantaloni şi astfel a pus la cale un nou furtişag.

Condamnat pentru o haină

A intrat într-un magazin second hand, de unde a sustras o pereche de pantaloni, ascunzându-i sub haină, fiind însă prins la ieşirea din magazin. La câteva săptămâni, Constantin Lupşa nu şi-a pierdut obiceiul şi, lăsându-i gura apă la prăjituri, acesta şi-a însuşit o cutie cu produsul dorit, dintr-un alt magazin alimentar. Acesta a fost oprit de poliţie imediat ce a părăsit incinta magazinului cu pricina. Într-o noapte a lunii februarie a pus mâna pe şase sticle de suc a câte doi litri fiecare, pentru a-şi potoli setea. Omul a profitat de neatenţia vânzătoarei, care avea aşezate în faţa magazinului baxuri cu suc şi apă minerală şi, trecând pe lângă ele, bătrânul s-a servit. Însă, nici de sucul furat nu a avut parte, deoarece la scurt timp a fost identificat de un echipaj de poliţie care se afla în patrulare prin zonă. Ultima faptă comisă de Lupşa, prin sustragerea unei haine de piele dintr-un magazin second hand, l-a dus pe acesta în faţa procurorilor pentru a fi trimis mai apoi în faţa instanţei de judecată pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

Oltenii nu se mai aruncă să contracteze credite bancare haotic

În Oltenia, situaţia pe judeţe diferă, în ceea ce priveşte creditele contractate pe final de 2019. În unele judeţe au fost contractate sume mai mari sub forma împrumuturilor. În altele, a scăzut semnificativ valoarea totală a împrumuturilor. Un specialist spune că populaţia şi firmele nu se mai hazardează să împrumute oricum şi oricând credite de la bănci.