24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPreşedintele Baroului Constituţional, pus sub acuzare

Preşedintele Baroului Constituţional, pus sub acuzare

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-au trimis ieri în judecată pe preşedintele Baroului Constituţional, Pompiliu Bota, sub acuzaţia de exercitare fără drept a unei profesii. Alături de Pompiliu Bota a fost deferit justiţiei în acelaşi dosar şi Lucian Susan, informează Parchetul General într-un comunicat.
Bota este acuzat că şi-a asumat calitatea de avocat, sens în care a acordat consultaţie juridică, asistenţă şi reprezentare la negociere, cereri, excepţii ridicate în şedinţă publică etc., cu încălcarea normelor legale în vigoare, fără a avea un drept valabil şi efectiv de a profesa avocatura, nefiind înscris în nici un barou sau tablou al avocaţilor. A iniţiat şi sprijinit înfiinţarea unor structuri asociative care au conferit ilegal membrilor lor calitatea de avocat. Fenomenul a debutat pe raza judeţului Hunedoara, prin iniţiativa lui Bota, şi s-a întins la nivelul întregii ţări. Aceste structuri au fost autodenumite barouri, însă acestea nici nu s-au asociat şi nici nu s-au afiliat la cele deja existente, care purtau aceeaşi denumire.

Cercetările continuă faţă de ceilalţi  pseudoavocaţi

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Judecătoriei Deva. Prin rechizitoriu, s-a dispus disjungerea cauzei faţă de persoanele din cadrul asociaţiilor constituite de inculpatul Bota Pompiliu, care au acţionat în aceleaşi condiţii pe raza mai multor judeţe din ţară şi declinarea competenţei de cercetare a acestora în favoarea parchetelor de pe lângă judecătoriile corespunzătoare competenţei teritoriale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS