24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalViitorul unui copil, pus sub semnul banilor

Viitorul unui copil, pus sub semnul banilor

Gazeta de Sud a prezentat în urmă cu o lună cazul cutremurător al unui băiat care, la doar 16 ani, în urma unui accident petrecut anul trecut, a rămas paralizat. Potrivit medicilor, adolescentul are toate şansele să se vindece, însă doar la o clinică din Moscova.

Florin Ionuţ Calotescu tocmai absolvise clasa a VIII-a şi fusese acceptat la secţia matematică-informatică pentru care optase. Avea în faţă o vară frumoasă, însă, din nefericire, aflat la scăldat la Gilort, a alunecat şi s-a lovit atât de rău încât şi-a fracturat coloana vertebrală. A ajuns de urgenţă în spital, de unde a fost transferat la alte clinici de specialitate din ţară. Medicii au fost sceptici, spunându-le părinţilor să fie fericiţi că băiatul mai este în viaţă, că în astfel de cazuri doar 2% din pacienţi supravieţuiesc. Toţi au dat acelaşi verdict: pentru ca Florin să meargă din nou are nevoie de o intervenţie chirurgicală la o clinică de specialitate din Moscova. Au urmat luni grele, părinţii l-au retras de la şcoală, internându-l la Spitalul „Bagdasar-Arseni“ din Bucureşti, apoi l-au dus la şedinţe de recuperare la Mangalia.

Florin este aşteptat pentru operaţie la clinica din Moscova

Părinţii nu concep că fiul lor nu se va face bine, stau zi şi noapte lângă el, având grijă ca o dată la două ore să îl întoarcă de pe o parte pe alta. Sunt oameni simpli, însă au cerut ajutorul tuturor celor pe care i-au întâlnit, au trimis povestea lor la clinica de specialitate din Moscova. În urmă cu câteva zile au primit şi răspunsul. Medicii din Moscova şi-au dat acordul să îl opereze pe Florin, însă operaţia costă 21.000 de euro, iar părinţii nu au banii necesari pentru a-şi salva copilul. Ei cer ajutorul cititorilor Gazetei de Sud pentru ca fiul lor să poată să meargă din nou.

Conturi bancare 

BRD, sucursala Târgu Cărbuneşti, pe numele Marioara Calotescu
– în lei: RO38BRD200SV20470802000
– în dolari: RO28BRD200SV20471002000
– în euro: RO67BRD200SV20471192000
Cod: SWIFT BRD ROBU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU