25.6 C
Craiova
miercuri, 12 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDragoste la vârsta maturităţii

Dragoste la vârsta maturităţii

Sunt tineri, frumoşi, realizaţi profesional şi familial. Soţii Tulitu au reuşit să îşi împlinească majoritatea viselor, au casa dorită, copii frumoşi, în numai câteva luni vor avea marea bucurie să aducă pe lume alt prunc. Nicolae Tulitu vrea să-şi ajute semenii din comuna doljeană Radovan candidând pentru postul de primar.

Elena şi Nicolae Tulitu se numără printre cuplurile fericite, care au avut puterea să nu se lase bătute, s-au ridicat de fiecare dată şi au mers cu capul sus mai departe, urmându-şi aspiraţiile. Sunt oameni care cred în a doua şansă, Nicolae Tulitu găsindu-şi dragostea în a doua căsnicie. Le-a fost greu, a trebuit să lupte cu prejudecăţile oamenilor pentru dragostea lor, să lase la o parte toate răutăţile şi să-şi spună un „da“ hotărât unul altuia pentru tot restul vieţii. Au avut şansa să aibă familiile alături, părinţii, care i-au sprijinit şi înţeles din prima clipă. Şi astăzi, ochii Elenei se umplu de lacrimi în momentul în care retrăieşte perioada începutului, când mulţi nu le înţelegeau dragostea şi îi puneau la zid… După o prietenie de trei ani au convins pe toată lumea că iubirea dintre ei este adevărată, s-au căsătorit şi au adus pe lume un copil superb, care îi seamănă leit mamei. În 2007, soţii Tulitu împlinesc şapte ani de căsnicie şi zece ani de când se cunosc… Alexandru are acum patru anişori şi este bucăţică desprinsă parcă din Elena. Nicolae Tulitu are din prima căsnicie un băiat de 14 ani, nedespărţit de frăţiorul lui mai mic.

Au mers ani în şir pe acelaşi drum

Nicolae şi Elena Tulitu au absolvit Facultatea de Chimie Alimentară din Galaţi. Nu le-a fost dat însă să se întâlnească în timpul facultăţii, diferenţa dintre ei fiind de opt ani. El era din Bechet, ea din Tulcea, au urmat facultatea în acelaşi oraş, au umblat prin aceleaşi locuri, însă la diferenţă de câţiva ani, destinul spunându-şi însă într-un final cuvântul. „Soţul meu era deja director la Piscicola Dunăreni, când a solicitat să îi fie trimişi în stagiu absolvenţi ai Facultăţii din Galaţi, instituţie pe care, la rândul lui o absolvise. Aşa am ajuns la Dunăreni, unde l-am cunoscut pe viitorul meu soţ. S-a legat o prietenie frumoasă între noi, iar după trei ani am decis să ne căsătorim. Am ocupat pe rând funcţii importante, de la inginer stagiar, la director de marketing la Piscicola Dunăreni, apoi m-am transferat la SC Năvodari Calafat, unde soţul meu era director, iar eu – şef de fermă“, a povestit Elena. O dată cu începuturile privatizării, soţii Tulitu au concesionat Lacul Fântânele, iar prin intermediul unui proiect au accesat fonduri SAPARD, înfiinţând o pensiune chiar pe malul lacului, care în toamna acestui an va fi gata. Au investit foarte mulţi bani în terenuri, afacere considerată de ei profitabilă, fiind astfel proprietarii a 50 de hectare de teren. Au oferit locuri de muncă la zeci de oameni, s-au legat foarte mult de zona în care au investit sentimental şi financiar. Se consideră, fără modestie, perechea ideală, Elena mărturisind că le doreşte tuturor femeilor să îşi găsească un soţ deosebit, ca al ei, „sufletist, corect, care-şi iubeşte familia şi copiii şi care munceşte nonstop dacă este nevoie pentru ai lui“. Pe lângă implicarea în afaceri, plăcerea de a munci în domeniul piscicol, Elena este şi artistă, pictează încă din copilărie şi cântă la vioară. Prin locurile prin care au trecut, soţii Tulitu au făcut foarte multe: au populat bazinele piscicole din zonă cu sute de tone de peşte, au înfiinţat staţia de reproducere artificială a peştelui etc.

Nicolae Tulitu, candidat la Primăria Radovan

Soţii Tulitu au călătorit mult, au mers în concedii în toată Europa, plăcându-le în mod special Franţa şi Austria. Au vizitat şi Tunisia. Sunt fericiţi şi împliniţi şi aşteaptă cu nerăbdare copilaşul, despre care au aflat, din examenele ecografice, că va fi tot băieţel. Cu experienţa de viaţă pe care o au, soţii Tulitu consideră că „familia este totul, este locul unde te simţi într-adevăr liniştit şi în siguranţă“. „Comunicarea este esenţială, e literă de lege să nu ai nici măcar un secret faţă de partenerul tău, să îi împărtăşeşti toate dorinţele şi simţămintele. Avem o familie extraordinară, doi băieţi minunaţi, al treilea se va naşte în numai trei luni… În viaţă nu m-au speriat niciodată nici urcuşurile, nici coborâşurile, tocmai din acest motiv nu mi-aş ierta dacă aş sta indiferent, deoparte, şi nu aş ţine cont de nevoile oamenilor de lângă mine“, a spus Nicolae Tulitu. Are gânduri mari, planuri de schimbare majoră a comunei Radovan, considerând că toţi micuţii au nevoie de o grădiniţă modernă, de o şcoală cu dotări de excepţie, de drumuri reparate şi de canalizare, pe care consideră că le-ar putea realiza o dată cu numirea lui ca primar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII