9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBăsescu, îndemnat să ceară dizolvarea parlamentului

Băsescu, îndemnat să ceară dizolvarea parlamentului

Deputatul PLD de Dolj, Horaţiu Buzatu, a declarat ieri că preşedintele Traian Băsescu nu ar trebui să demisioneze din funcţie deoarece, dacă o face, coaliţia parlamentară care l-a suspendat ar putea modifica legea electorală, interzicându-i să candideze pentru un nou mandat.

„Tentaţia lui este de a demisiona. Băsescu trebuie să înţeleagă că nu are oprobriul populaţiei, ci doar al unei părţi din parlamentari, care, chiar dacă sunt majoritari, nu reprezintă întregul parlament“, a spus Buzatu. Deputatul doljean a explicat de ce şeful statului nu a demisionat la cinci minute după suspendarea din funcţie. „Traian Băsescu a aflat că PSD, PNL şi celelalte partide din coaliţia formată împotriva lui vor să modifice legea electorală astfel încât preşedinţii suspendaţi să nu mai poată candida. Eu am participat la manifestaţia de joi seară din Piaţa Universităţii de la Bucureşti şi am crezut că acolo îşi va anunţa demisia“, a mai spus Buzatu, care a precizat că preşedintele nu va avea de suferit la capitolul credibilitate dacă va renunţa să demisioneze. Liderul PLD a declarat că se teme de corectitudinea eventualelor alegeri prezidenţiale anticipate din cauza schimbărilor care ar putea apărea şi a susţinut că, în acest caz, România s-ar îndrepta către zona ţărilor cu democraţie imposibilă din America de Sud.

Ce nu te doboară te face mai puternic

De ce îl urăsc atât de mult parlamentarii pe Traian Băsescu? Deputatul de Dolj spune că, prin lupta anticorupţie, condamnarea comunismului şi mesajul de deconspirare a fostei Securităţi, Băsescu i-a scos din minţi pe anumiţi politicieni şi oamenii de afaceri care stau în spatele lor. „Restructurarea guvernului s-a făcut pentru a o da afară pe Monica Macovei şi pentru a-i schimba pe procurori“, a spus Buzatu. Acesta a identificat două consecinţe ale suspendării preşedintelui Băsescu. Prima este polarizarea de pe scena politică în susţinători şi duşmani ai şefului statului, iar cea de-a doua priveşte mutaţiile majore din politică în cazul în care Băsescu va trece cu bine de suspendare. „Dacă se ajunge la alegeri, Băsescu va fi greu de înfrânt pentru că nu există candidaţi din partea celorlalţi. Când va reveni, Băsescu va avea obligaţia să ceară populaţiei să decidă prin referendum dacă parlamentul trebuie dizolvat“, a sugerat preşedintele PLD Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII