17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPosturile hidrometrice de pe râuri, modernizate

Posturile hidrometrice de pe râuri, modernizate

MEHEDINŢI. Cele 21 de posturi hidrometrice situate pe râurile din judeţul Mehedinţi sunt în atenţia specialiştilor de la Apele Române. Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Mehedinţi a declanşat, în această săptămână, o acţiune de modernizare a patru staţii dintre cele 21.
Într-o primă fază, au fost reabilitate cu fonduri alocate din resurse proprii de la SGA punctele hidrometrice de pe râurile Motru şi Coşuştea amplasate în punctele Baia de Aramă, Brebina, Tarniţa şi Târmigani. În paralel cu înlocuirea unor echipamente cu altele performante, vor fi executate, în zonele în care acestea există, şi lucrări de consolidare a malurilor afectate de inundaţii, care pun în pericol siguranţa staţiilor respective ce permanent asigură măsurători şi observaţii hidro pe cursurile de apă.
În opinia directorului Adrian Drăghici, modernizările posturilor hidrometrice din judeţ au devenit o necesitate întrucât, de-a lungul râurilor, sunt identificate 27 de puncte critice vulnerabile, care pot fi afectate de creşterea debitelor apei. Autorităţile locale pentru situaţii de urgenţă, datorită datelor furnizate de posturile hidrometrice, pot preveni în timp util orice catastrofă şi astfel au posibilitatea de a informa populaţia asupra măsurilor care pot fi luate în cazul viiturilor.
Anul acesta, şi cele şase posturi hidrometrice de pe sectorul fluvial, de circa 200 de kilometri, au fost dotate cu staţii automate de ultimă generaţie, care transmit on line cotele şi temperaturile apei către dispeceratul din Drobeta Turnu Severin.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS