18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalNoi programe de finanţare în protecţia mediului

Noi programe de finanţare în protecţia mediului

VÂLCEA. Finanţarea europeană pentru protecţia mediului continuă şi  anul acesta. Potrivit unei informări prezentate de conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea, pentru 2007, schema de investiţii în domeniul gestionării deşeurilor din cadrul programului PHARE Coeziune Economică şi Socială 2004 se extinde şi spre alte sectoare de mediu, dar şi către alţi beneficiari în afara autorităţilor publice locale.
Pentru anul acesta, principalele sectoare alese pentru regiunea Sud-Vest Oltenia, şi implicit pentru judeţul Vâlcea, se referă atât la gospodărirea deşeurilor, cât şi la managementul apelor şi apelor uzate. Beneficiarii acestei scheme de granturi sunt autorităţile publice locale, iar valoarea eligibilă pentru un proiect este cuprinsă între 300.000 şi un milion de euro, cofinanţarea autorităţilor publice fiind de minimum 10%. Pentru regiunea S-V Oltenia a fost alocată suma de 3,3 milioane de euro.
Altă schemă de investiţii ce va fi implementată în acest an se referă la sprijinirea iniţiativelor din sectorul privat în domeniul gestionării deşeurilor. În cadrul acestui program, asistenţa financiară va fi acordată IMM-urilor din toate cele opt regiuni ale ţării care activează direct în domeniul gestionării deşeurilor. Potrivit autorităţilor locale, referitor la tipul iniţiativelor eligibile pentru finanţare, în cadrul acestei scheme, prevederile legislaţiei româneşti în domeniul competiţiei şi ajutorului acordat de stat vor fi riguros luate în considerare. Pentru regiunea din care face parte şi judeţul Vâlcea va fi alocată o sumă de 1,08 milioane de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS