18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDosarele pentru „Gheorghe Lazăr“ s-au depus, dar nu şi banii

Dosarele pentru „Gheorghe Lazăr“ s-au depus, dar nu şi banii

OLT. Sunt aproape patru ani de când profesorii cu rezultate deosebite la catedră, dar şi în afara orelor de curs în relaţia cu elevii aşteaptă să fie recompensaţi şi material. Există şi reglementarea legală privind acordarea distincţiilor „Gheorghe Lazăr“, însoţite de premii (cu excepţia adresei de mulţumire), numai că încă nu se ştie dacă acesta va fi primul an în care profesorii ale căror dosare vor întruni punctajul necesar vor fi şi recompensaţi băneşte.
Termenul de depunere a dosarelor la Inspectoratul Şcolar Judeţean a expirat la mijlocul lunii, numai că puţini sunt profesorii care au anexat la dovezile privind reuşitele profesionale şi adeverinţa că există fonduri pentru acordarea premiului solicitat. Anul trecut, deşi dosare aprobate au fost cu zecile, doar 13 profesori au fost premiaţi, consiliile din localităţile unde aceştia activează prevăzând în buget banii necesari.
La ISJ Olt s-au depus 11 dosare pentru distincţia „Gheorghe Lazăr“ – clasa I (însoţită de un premiu reprezentând 20% din suma salariilor obţinute în ultimele 12 luni de muncă), 27 de dosare pentru „Gheorghe Lazăr“ – clasa a II-a (premiul reprezentând 15 % din suma ultimelor 12 salarii), 22 dosare pentru „Gheorghe Lazăr“ – clasa a III-a (premiul reprezentând 10% din suma ultimelor 12 salarii) şi 19 dosare pentru „Diploma de excelenţă“ (însoţită de un premiu reprezentând 20% din suma ultimelor 12 salarii), cea din urmă acordându-se profesorilor pensionari sau pensionabili.
Nu este, în schimb, nici o solicitare pentru „Adresa de mulţumire“, care se poate acorda atât titularilor, cât şi suplinitorilor cu definitivatul în învăţământ. 25 aprilie este data prevăzută pentru afişarea listei cu punctajele, contestaţiile putând fi depuse la sediul ISJ Olt până vineri, 27 aprilie, ora 16.00, după cum a declarat secretarul comisiei constituite pentru stabilirea punctajelor, inspector Cristian Miu.
Până acum s-a primit confirmarea că există fonduri pentru acordarea premiilor la Vădăstriţa, Iancu Jianu, Ianca şi Şcoala nr. 5 Slatina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS