18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal16 camere video la CN „Ion Minulescu“

16 camere video la CN „Ion Minulescu“

Directoarea unităţii a achiziţionat sistemul de supraveghere cu premiul pentru management de la minister. Colegiul Naţional „Ion Minulescu“ din Slatina este împânzit de camere de supraveghere.

OLT. Sistemul a fost achiziţionat de colegiu înainte de Paşte, pe baza unei decizii a Consiliului de Administraţie luate cu aproximativ o lună în urmă, şi este alcătuit din 16 camere video.
Deocamdată, centrul de monitorizare este biroul directoarei Aurelia Cotoşman şi urmează să mai fie instalat cel puţin un terminal în cancelarie, sub nasul profesorului de serviciu. „Sistemul a fost achiziţionat prin cerere de oferte, de la SC Algrup SRL din Slatina. Au fost depuse trei oferte şi am luat-o pe cea mai ieftină“, a declarat marţi directoarea.
Investiţia valorează 140 de milioane de lei vechi, dintre care 100 sunt premiul pentru management obţinut de Aurelia Cotoşman alături de alţi patru directori din judeţ, de la Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului. „Restul de bani îi vom pune dintr-o sponsorizare“, a afirmat directoarea.
Managerul colegiului povesteşte că ideea le-a venit profesorilor după un incident hazliu din decembrie. Elevii scoteau perdelele de pe holuri din cleşti, seara, fără să fie prinşi, spre disperarea femeilor de serviciu „mai plinuţe şi mai bătrâne“, a povestit Aurelia Cotoşman. Fumatul ar fi alt motiv, deşi directoarea recunoaşte că această practică nu va fi stopată cu sistemul de supraveghere.

Alarme de incendiu la WC

Metoda la care s-a gândit Consiliul de Administraţie pentru stoparea fumatului în WC-uri este cel puţin inedită. Pentru că nu pot instala camere de supraveghere în aceste locuri, profesorii s-au gândit să achiziţioneze un sistem de alarmă pentru incendii.
Fumătorii ar fi făcuţi fleaşcă instantaneu… Aurelia Cotoşman a făcut şi socoteala. Pentru câte două WC-uri de câte patru cabine pe trei niveluri este nevoie de 24 de instalaţii. „O s-o facem şi pe-asta“, a spus ea zâmbind.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS