24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTraian Băsescu nu vine în parlament

Traian Băsescu nu vine în parlament

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat că nu va fi prezent la şedinţa parlamentului de astăzi şi a avertizat că o suspendare abuzivă ar putea avea multiple efecte negative asupra ţării, printre care scăderea ratingului, a investiţiilor străine sau un raport defavorabil al Comisiei Europene. „Apreciez că mâine (astăzi – n.r.) nu am de ce să merg în parlament. Preşedintele României poate fi suspendat pentru încălcarea Constituţiei sau pentru înaltă trădare, în rest, pentru decizii politice ale liderilor de partide deranjaţi, preşedintele României nu se prezintă în parlament. Eu nu am fost ales de Parlamentul României şi nici în înţelegere cu lideri de partide. Am fost ales de români şi în faţa lor răspund“, a declarat Traian Băsescu.

România, la răscruce

Şeful statului a făcut apel la luciditate la adresa liderilor partidelor politice care, a spus el, doresc să îl suspende abuziv, deşi nu a încălcat Constituţia, aşa cum a spus şi Curtea Constituţională. „Închei făcând un apel la liderii partidelor politice să aibă grijă în ce aruncă România începând de mâine (astăzi – n.r.)“, a spus Băsescu.
„Furia lor, ura ascund incapacitatea de a vedea România de după o suspendare abuzivă – o soluţie care dă România cu paşi mulţi înapoi“, a afirmat preşedintele. „Urmările vor fi în responsabilitatea totală, repet, în responsabilitatea totală a celor ce au iniţiat şi susţinut demersul de suspendare. N-aş vrea să intru în detalii, dar ar putea să scadă ratingul, să se blocheze investiţiile, raportul Comisiei Europene să nu fie favorabil României şi multe altele. Atenţionez deci public liderii partidelor politice să chibzuiască efectele unei suspendări abuzive“, a spus preşedintele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU