5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Scurte stiri

Condamnată la închisoare pentru că şi-a terorizat vecinii

O bătrână de 81 de ani a fost condamnată la şase luni de închisoare în urma acuzaţiei că şi-ar fi terorizat vecinii, informează site-ul thesun.co.uk. Timp de aproape zece ani, Dorothy Evans a dus o „campanie“ susţinută împotriva vecinilor ei, Roberto şi Angela Casa, iar judecătorul care a hotărât în acest caz a fost de părere că femeia nu se va schimba şi că trebuie să suporte consecinţele acţiunilor sale. Martorii la acest proces au spus în instanţă că Evans a înjurat familia Casa în nenumărate rânduri şi că le-a arătat acestora cu nonşalanţă partea dorsală. Mai mult, bătrâna a ameninţat-o pe fiica de 13 ani a soţilor Casa că îi va ucide câinele. Mulţumită de verdictul dat, Angela Casa a declarat după proces: „Nu vreau decât să pot ieşi în propria grădină fără să mă tem că voi fi agresată în vreun fel“.

Italienii – cei mai nefericiţi dintre europeni

Italienii sunt cei mai nefericiţi dintre locuitorii celor 15 state care compuneau Uniunea Europeană, înainte de extinderea din 2004. Un studiu efectuat de specialiştii de la Cambridge a pus capăt prejudecăţii conform căreia soarele şi bucătăria delicioasă din Peninsulă i-ar face mai fericiţi pe macaronari. La fel stau lucrurile în celelalte ţări „calde“, pe ultimele locuri în clasament, alături de italieni, aflându-se grecii şi portughezii. În ciuda climei reci şi a cerului înnorat, cei mai fericiţi europeni sunt danezii. Pe poziţii fruntaşe s-au clasat şi finlandezii, şi irlandezii.

Hartă cu locurile ideale pentru sex în aer liber

Organizaţia de protecţie a naturii din Danemarca a editat un atlas în care amatorii de sex în aer liber pot descoperi cele mai frumoase locuri unde îşi pot da frâu liber pasiunii. După cum informează Krone.at, autorii acestui atlas speră să atragă „oamenii spre o utilizare cât mai variată a naturii“. Pentru că membrii asociaţiei încă lucrează la întocmirea atlasului, danezii îşi pot trimite încă propunerile pe adresa organizaţiei. „Ne-ar plăcea foarte mult să auzim recomandări de la oameni care au avut cel puţin o dată ocazia să savureze astfel de experienţe în natură“, a declarat Lene Midtgaard, purtătorul de cuvânt al asociaţiei.

Etnic şi Moroşanu – la lopată

Etnic şi Moroşanu au dat ieri la lopată alături de primarul Sectorului 2, în cadrul campaniei „Milioane de oameni, milioane de copaci“, iniţiate de edilul Neculai Onţanu. Vedetele au declarat că se vor implica şi în alte campanii de acest gen, care vor să tragă un semnal de alarmă celor care doar vorbesc despre încălzirea globală, dar nu fac nimic. „Ca să adaptez un citat celebru, pot să spun doar să nu vă întrebaţi ce poate face natura pentru voi, ci întrebaţi-vă mai întâi ce puteţi face voi pentru natură“, a declarat Bety.

Beyonce şi Jay Z – împreună şi pe plan profesional

Rapperul Jay Z s-a decis ca de acum înainte să se implice şi pe plan profesional în viaţa iubitei sale, frumoasa Beyonce Knowles. În acest scop, solista va semna un contract cu casa de discuri a lui Jay Z, „Island Def Jam“. „Jay Z încearcă de ceva timp să o aducă pe Knowels la Def Jam. I-ar plăcea să supravegheze mai bine cariera ei, de care oricum are grijă“. Lucrurile nu vor fi însă foarte uşoare pentru cei doi, pentru că un cuvânt important de spus îl va avea şi casa de înregistrări Sony, care nu va renunţa uşor la o vedetă precum Beyonce. „Deja pentru Sony a fost un an greu. Justin Timberlake, Christina Aguilera şi talentele de la American Idol au plecat la BMG. Nu-şi permit să o piardă şi pe Beyonce. S-ar vinde şi pe ei pentru asta. Ceea ce înseamnă foarte mulţi bani pentru ea şi Jay Z, dacă se căsătoresc“, au povestit surse apropiate casei de producţie.

Eric Bana călătoreşte în timp

Cunoscutul actor Eric Bana, protagonistul unor pelicule precum „Hulk“, „Troia“ şi „Munich“, va interpreta rolul unui bibliotecar, care va călători în timp, în filmul „The time traveler’s wife“. El o va avea alături pe Rachel McAdams, blonda din „Red Eye“. Filmul va fi realizat de New Line Cinema şi va prezenta povestea unui bibliotecar ce suferă de o boală genetică, din cauza căreia poate călători în timp atunci când doarme. În timpul unuia dintre aceste episoade, el se îndrăgosteşte de o femeie. Regia va fi semnată de Robert Schwentke („Flightplan“), iar filmările vor începe în luna septembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS