13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSpeciile pe cale de dispariţie, în atenţia cercetătorilor

Speciile pe cale de dispariţie, în atenţia cercetătorilor

MEHEDINŢI. Un grup de cercetători de la Muzeul Naţional „Grigore Antipa“ din Bucureşti a demarat ieri, în perimetrul Geoparcului „Platoul Mehedinţi“, o campanie de identificare a speciilor de plante şi animale pe cale de dispariţie şi a habitatelor acestora. Geoparcul, care se întinde pe o suprafaţă de 106.000 de hectare, cuprinde şi zone de intravilan ale unor localităţi, unde trebuie să se depisteze dacă se află specii rare şi să se dispună protejarea lor prin interzicerea oricăror activităţi umane.
Proiectul este cordonat de dr. Viorica Tatale, care a precizat că, în acest an, cercetătorii vor stabili cu ce specii de plante şi animale dispărute trebuie repopulate anumite zone, astfel încât, în următorii ani, să înceapă reconstrucţia ecologică a habitatelor deteriorate.
O atenţie deosebită va fi acordată de cercetătorii bucureşteni cazurilor de apariţie a speciilor invazive care pot periclita integritatea ecosistemelor şi genera dispariţia speciilor de floră şi faună rare sau vulnerabile. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS