14.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGăinăria de la Ambulanţă

Găinăria de la Ambulanţă

MEHEDINŢI. La Serviciul de Ambulanţă din Drobeta Turnu Severin, în maşinile dezafectate, se cresc, mai nou, pui de găină. Aici a fost amenajată o adevărată crescătorie, cu adăpătoare, tăviţe de furaje, chiar şi lumină trasă din interiorul ambulanţei.
Gingaşele făpturi surprinse în curtea Ambulanţei, al căror proprietar este deocamdată necunoscut, creşteau în maşină exact ca în curtea unui gospodar.
Zile în şir, câteva zburătoare au cotcodăcit mândru în curtea Serviciului Judeţean de Ambulanţă, fără ca directoarea instituţiei, Florescu, să ia vreo măsură.
Mai mulţi angajaţi au făcut o sesizare către DSP Mehedinţi, iar în timpul controlului efectuat chiar de directoarea DSP, şefa de la Ambulanţă s-a făcut nevăzută.
Directorul administrativ al Ambulaţei, Nicuşor Câtu, a declarat că a aflat de la câţiva subordonaţi despre pui şi, neoficial, ştie şi cine este proprietarul lor. „Fapta ca atare este foarte gravă, în ambulanţă nu se cresc pui de găină. Ce este mai grav, gardienii instituţiei ştiau despre creşterea puilor şi îl cunosc pe stăpânul zburătoarelor. Neoficial vă spun şi eu, este vorba de liderul de sindicat Dumitraşcu. S-a deschis o anchetă în acest caz, iar vinovaţii vor fi traşi la răspundere“, a declarat directorul Nicuşor Câtu.
Dincolo de aspectul aşa-zis comic al situaţiei, acesta este încă o dovadă a modului în care conducerea Ambulanţei gestionează serviciul judeţean care ar trebui să se ocupe cu salvarea de vieţi omeneşti, nicidecum cu creşterea găinilor.
„Am fost sesizată de mai multă lume, dar şi de jurnalişti, care mi-au arătat imagini cu pui în ambulanţă, şi am venit în control. Cineva l-a anunţat pe proprietarul puilor, care este angajat al Ambulanţei, iar acesta i-a luat, încercând să scape basma curată. Într-una dintre maşinile noastre dezafectate s-au găsit însă urme care dovedesc că acolo s-au crescut pui. Vinovatul va răspunde, nu accept să-şi bată cineva joc de munca unui întreg colectiv“, a declarat revoltată directoarea  DSP Mehedinţi, Stela Firu, exasperată de bâlciul continuu de la Ambulanţa Mehedinţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII