22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCopil bătut de un poliţist comunitar

Copil bătut de un poliţist comunitar

MEHEDINŢI.Un agent de pază de la Poliţia Comunitară din Drobeta Turnu Severin este acuzat că a bătut un copil de 11 ani, după care l-a reţinut şi dus la secţie. Daniel L. susţine că a fost bătut luni noapte într-un parc din centrul municipiului, hainele i-au fost rupte, iar poliţistul l-a înjurat ca la uşa cortului.
„A început să mă înjure, m-a luat de haine şi a început să dea în mine cu palmele“, a povestit plângând copilul.
Povestea lui Daniel este susţinută şi de alţi doi copii, de 13, respectiv 15 ani, şi de sora lui. Toţi erau la joacă într-un parc din centrul Severinului, când o patrulă de poliţişti comunitari i-a întrebat ce caută la ora 22.00 în acel loc şi de ce au rupt băncile. „L-a bătut rău de tot, iar când am început să plângem, poliţistul ne-a spus: «Bă, vă bag la şcoala de corecţie şi pentru băncile rupte vă duc părinţii la puşcărie“, au povestit copiii, care au fost ameninţaţi să nu spună nimănui despre cele întâmplate.
Mama lui Daniel şi-a găsit fiul la sediul Poliţiei Comunitare. Aceasta nu a fost anunţată de oamenii legii, ci de o vecină care a văzut toată scena. „Avea toate hainele rupte pe el, pe obrăjori avea urme vizibile de la palmele primite, iar gâtul îi era tot roşu. Vecina mi-a spus că poliţistul l-a bătut de l-a zăpăcit pe copilul meu“, a declarat Ileana Popescu.
Şefii poliţistului comunitar au deschis o anchetă şi spun că vor lua măsuri împotriva subalternului dacă este vinovat. Familia copilului bătut va deschide un proces civil împotriva poliţistului.
Dacă şefii acestuia nu vor lua măsuri, oamenii sunt hotărâţi să depună plângere la minister.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII