10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCaptură de ţigări netimbrate

Captură de ţigări netimbrate

Poliţiştii doljeni au depistat joi în trafic două autoturisme care transportau aproape 11.000 de pachete de ţigări netimbrate, aceasta fiind cea mai mare captură de acest fel de anul acesta.

Ofiţerii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Dolj şi cei ai Poliţiei oraşului Filiaşi au depistat în trafic joi, în jurul orei 14.00, doi doljeni care transportau cu două autoturisme 10.985 de pachete de ţigări. Chiril Roibu, de 42 de ani, din Craiova, şi Marian Rădoi, de 33 de ani, din comuna Coşoveni, au fost opriţi în trafic pentru un control pe raza municipiului Filiaşi.
Poliţiştii au descoperit în cele două autoturisme aproape 11.000 de pachete de ţigări, diferite mărci, pentru care cei doi bărbaţi nu au putut prezenta documente de provenienţă. De asemenea, s-a constatat că pachetele de ţigări nu aveau aplicate timbre de marcaj fiscal. Conform Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, în urma discuţiilor purtate cu cei doi doljeni s-a stabilit că bunurile în cauză, în valoare de aproximativ 33.000 de lei, au fost cumpărate cu scopul de a fi revândute pe pieţele din municipiul Craiova.
Poliţiştii doljeni au dispus indisponibilizarea ţigărilor, acestea urmând să fie predate Gărzii Financiare Dolj, pentru dispunerea măsurilor legale. „Pentru că este vorba de mărfuri accizabile, Garda Financiară urmează să aplice sancţiunile contravenţionale, care sunt cuprinse între 200 de milioane şi un miliard de lei vechi. Noi vom continua cercetările în acest caz pentru a stabili de unde au fost achiziţionate ţigările“, a declarat comisarul Leonard Băndoi, şeful Serviciului de Investigare a Fraudelor Dolj.

Recordul din 2006 nu a fost încă doborât

Ultima captură importantă de ţigări de contrabandă a fost făcută de poliţiştii doljeni în luna iulie a anului trecut, fiind confiscate 90.000 de pachete de ţigări netimbrate. Atunci au fost vizate mai multe apartamente şi garaje din Craiova, în şase locaţii fiind descoperite 90.000 de pachete de ţigări netimbrate şi fără documente de provenienţă, în valoare de aproximativ două miliarde de lei vechi. La momentul respectiv s-a stabilit că ţigările provin din aceleaşi surse, adică o parte din magazinele duty-free din Bechet şi Calafat, iar cealaltă parte din Ucraina şi Republica Moldova. S-a stabilit atunci că ţigările au fost găsite la un grup de distribuitori care aprovizionau comercianţii din pieţele craiovene, activitatea acestora din urmă fiind serios afectată de acţiunea poliţiştilor. Tot atunci au fost demarate cercetările pentru comiterea infracţiunii de contrabandă pe numele a zece doljeni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS