21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalVânătoare de câini comunitari

Vânătoare de câini comunitari

Un bărbat s-a ales cu dosar penal după ce a tras cu o armă cu aer comprimat într-un câine. Incidentul s-a petrecut miercuri, pe strada Tudor Vladimirescu, din municipiul Drăgăşani, când o patrulă de jandarmi l-a surprins pe Nicolae S., de 47 de ani, din municipiu, în timp ce trăgea cu o armă cu aer comprimat într-un câine fără stăpân.
„Jandarmii l-au legitimat pe bărbat şi i-au întocmit procesul-verbal de constatare pentru infracţiunea flagrantă. Arma, «Cometa 300», calibrul 5,5 milimetri, de producţie spaniolă, era deţinută de Nicolae S. de aproximativ patru ani, fără a fi declarată la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea, în vederea obţinerii certificatului de deţinere conform Legii nr. 295/ 2004.
Cetăţeanul a declarat că a ieşit în stradă şi la aproximativ 20 de metri de locuinţă a armat puşca şi a tras către câinele care nu-l lăsa să doarmă, dar nu a folosit plumbul necesar tragerii, doar a pus puşca la ochi pentru a speria câinele“, a declarat colonelul Ion Idu, şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vâlcea.
Au fost întocmite actele premergătoare urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de folosire a armelor cu aer comprimat sau cu gaze comprimate, în locurile sau împrejurările în care s-ar primejdui viaţa sau integritatea corporală a persoanelor, conform Legii nr. 61/1991 republicată.
Arma a fost confiscată de jandarmi, în vederea continuării cercetărilor, iar actele premergătoare urmăririi penale au fost înaintate Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS