25.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTrei directori adjuncţi, acuzaţi de indisciplină

Trei directori adjuncţi, acuzaţi de indisciplină

Directorul Direcţiei de Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Gorj, Petre Tomoiu, este în conflict cu trei dintre directorii săi adjuncţi, pe care i-a reclamat la minister.

GORJ. Trei dintre cei patru directori adjuncţi ai Direcţiei de Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Gorj sunt chemaţi astăzi în faţa Comisiei de Disciplină din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR). Aceştia vor da explicaţii în urma sesizări depuse de şeful lor, Petre Tomoiu, directorul general al DADR Gorj. Acesta i-a reclamat pe Aurel Tomescu, Liviu Basarabă şi Valeriu Gogelescu, toţi directori adjuncţi, de faptul că refuză subordonarea, îndeplinirea sarcinilor de serviciu şi au o atitudine sfidatoare la adresa sa. „Sunt probleme interne care ţin de bucătăria fiecărei instituţii şi nu sunt publice. Nu numai că nu participă la şedinţele săptămânale, dar refuză subordonarea şi nu aplică dispoziţiile pe care le dau“, a declarat Petre Tomoiu. Acesta a anexat la reclamaţia depusă la minister procese-verbale încheiate la unele şedinţe de lucru, dispoziţii de serviciu, o notă de constatare şi articole din presa locală.
Tomoiu a fost implicat în scandalul politic legat de înregistrarea audio în care preşedintele PNL Gorj, Dan Ilie Morega, le cerea socoteală unor directori de instituţii publice pentru că nu au colectat sumele de bani stabilite pentru finanţarea campaniei pentru alegerile europarlamentare. Petre Tomoiu a participat la şedinţa respectivă şi a fost singurul director de instituţie din cei prezenţi care a recunoscut că liderul PNL Gorj colecta bani pentru partid de la serviciile deconcentrate şi că au mai fost şi alte cazuri similare. Petre Tomoiu a precizat atunci că acela care se ocupa de strângerea banilor era subalternul său, Liviu Basarabă. Directorul DADR Gorj spune acum că refuzul de subordonare al directorilor adjuncţi nu are la bază un substrat politic: „Eu nu cred că este ceva politic şi că le spune cineva cum să-şi desfăşoare activitatea“.

„Nu pot să-i respect ordinele dacă acestea sunt ilegale“

Aurel Tomescu, unul dintre directorii adjuncţi chemaţi astăzi la Comisia de Disciplină, spune că între el şi Petre Tomoiu există un conflict mai vechi. „Nu pot să-i respect ordinele dacă acestea sunt ilegale. Totul a pornit de la refuzul meu de a acorda subvenţii de aproape 13 miliarde de lei vechi către societatea AVI INSTANT, pentru că nu îndeplinea anumite condiţii. Aceste subvenţii s-au dat până la urmă, fără avizul unei comisii de specialişti, aşa cum spune legea. A fost virată suma şi pe urmă s-a făcut şi nota de constatare semnată de un singur om“. Potrivit acestuia, o comisie de control a venit la începutul acestui an şi a constatat că subvenţiile au fost acordate în mod ilegal. „Au fost mai multe sesizări depuse la minister cu privire la unele decizii luate de Petre Tomoiu. Acesta crede că noi am făcut acele sesizări la Corpul de control, dar nu este adevărat“, a adăugat Aurel Tomescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS