14.2 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalFonduri pentru un nou spital de urgenţă

Fonduri pentru un nou spital de urgenţă

MEHEDINŢI. Consiliul Judeţean Mehedinţi a aprobat într-o şedinţă publică aproape zece milioane de lei pentru începerea lucrărilor de formare a unei platforme în partea de vest a municipiului Drobeta Turnu Severin, unde luna viitoare vor începe lucrările de construire a unui nou spital de urgenţă.
Vicepreşedintele CJ Mehedinţi, Iancu Holtea, a declarat că autorităţile judeţene, după ce au stabilit amplasamentul de 4,5 hectare, au demarat operaţiunile de elaborare a documentaţiilor tehnice necesare obţinerii fondurilor guvernamentale, de circa 80 de milioane de lei, pentru construcţia propriu-zisă a unităţii spitaliceşti respective, care va avea o capacitate de 260 de paturi.
Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin a început deja modificarea Planului Urbanistic Zonal, fără de care nu se pot efectua studiile de fezabilitate şi nici repartizarea de la bugetul Ministerului Sănătăţii a fondurilor stabilite pentru construirea spitalului de urgenţă.
Până pe 30 aprilie, autorităţile judeţului Mehedinţi au obligaţia să înainteze la Bucureşti întreaga documentaţie tehnică, astfel încât lucrările de construcţie ale spitalului de urgenţă, care vor dura doi ani, să înceapă cel târziu în trimestrul al II-lea al acestui an.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS