24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalFondul funciar dă bătăi de cap autorităţilor

Fondul funciar dă bătăi de cap autorităţilor

VÂLCEA. Problemele legate de aplicarea legilor fondul funciar nu se vor rezolva prea curând în judeţul Vâlcea. Deşi sunt eliberate tot mai multe titluri de proprietate, mulţi oameni nu pot fi împroprietăriţi pentru că, în urmă cu mai mulţi ani, terenurile lor au fost date altora.
„Deşi am eliberat peste 90% din titlurile de proprietate, oamenii nu pot fi puşi în posesie pentru că alte persoane au fost împroprietărite pe terenurile respective cu ani în urmă. Încă din 1973 s-au făcut diferite lucrări pe unele suprafeţe de teren şi tot de atunci au început punerile în posesie. În perioada 1991- 2000 au avut loc alte împroprietăriri şi toate modificările au creat perturbări în întocmirea planurilor şi au apărut suprapuneri pe unele suprafeţe de teren“, a spus Anuţa Handolescu, prefectul judeţului Vâlcea. Reprezentantul guvernului în teritoriu susţine că în comuna Perişani sunt probleme din cauza suprapunerilor. „În comuna Perişani s-au făcut greşeli în acte. S-au dat 35 de hectare de pădure doar pe baza unor declaraţii de martor, iar acum proprietarii îşi cer terenurile înapoi.
Probabil că titlurile eliberate pe baza declaraţiilor de martor vor fi anulate în instanţă pentru a rezolva problema“, a spus prefectul.

Vâlcea va fi parcelată în doi ani şi jumătate

În perioada 2005 – 2006, la nivelul judeţului a început parcelarea suprafeţelor de teren, pentru că, o dată cu intrarea în Uniunea Europeană, dacă nu ai acte de proprietate depuse la cadastru, nu poţi beneficia de nici o subvenţie. „S-a ajuns la concluzia că trebuie lucrat cu reprezentanţii de punere în posesie. Specialiştii naţionali au ajuns la concluzia că o parcelare a României poate fi făcută în cinci ani. Consider că în doi ani şi jumătate terminăm parcelarea în Vâlcea numai în cazul în care consiliile locale vor lucra la turaţia normală şi în 2008“, susţine Anuţa Handolescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS