12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBraconieri „vânaţi“ de colegi

Braconieri „vânaţi“ de colegi

Două grupuri de doljeni, membri ai Asociaţiei de Vânătoare şi Pescuit Sportiv (AJVPS) Diana, au fost depistate în timp ce braconau de către o echipă a… AJVPS Diana.
Conform unui comunicat al AJVPS Diana, în noaptea de 31 martie spre 1 aprilie, o echipă a asociaţiei aflată în patrulare pe fondul de vânătoare 75 Veleşti a descoperit două grupuri de braconieri. Primul era format din Constantin Piţigoi, de 68 de ani, şi fiul său, Ion Piţigoi, de 40 de ani, iar cel de-al doilea era format din Cristian, Petre şi Constantin Gavrilescu, de 23 de ani, 40, respectiv 74 de ani. Primii doi, care se deplasau cu un automobil Dacia, au fost reţinuţi şi predaţi Postului de Poliţie Bulzeşti, împreună cu armamentul găsit asupra lor. Al doilea grup a fost oprit numai după o urmărire şi după ce au fost trase două focuri de armă în plan vertical. Şi aceşti braconieri au fost conduşi la poliţie, unde le-au fost reţinute în vederea confiscării armamentul şi muniţia.
Conform conducerii AJVPS Diana, persoanele descoperite braconând erau membri ai asociaţiei şi nu aveau autorizaţie de vânătoare. „Persoanele reţinute, membri ai asociaţiei, încercau să vâneze la far, între apusul şi răsăritul soarelui, fără autorizaţie, fapte sancţionate cu amendă şi închisoare de legislaţia în vigoare“, a declarat Valentin Udrea. Acesta a specificat că acţiunile pentru combaterea braconajului vor continua şi aşteaptă ca autorităţile competente să-şi facă datoria.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS