21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSursele de apa, verificate de inspectorii sanitari

Sursele de apa, verificate de inspectorii sanitari

Specialistii au gasit si in orasul Segarcea izvoare cu apa neinfestata cu nitrati si nitriti.


Specialistii Departamentului de Sanatate Publica (actuala denumire a Sanepid), din cadrul Autoritatii de Sanatate Publica Dolj, au extins verificarile apei din fântânile aflate pe raza localitatilor afectate de inundatii – Rast, Macesu de Jos, Negoi, Cârna, Bistret, Bechet – cu scopul de a identifica surse de apa potabila.


La Macesu de Jos s-au identificat doua surse de apa potabila. Este vorba despre fântâna de la biserica, a carei apa corespunde atât din punct de vedere fizico-chimic, cât si microbiologic, si de fântâna „Cojocel“, conforma din punct de vedere fizico-chimic, insa neconforma din punct de vedere microbiologic, motiv pentru care, impreuna cu administratia publica locala, se va proceda la igienizarea si dezinfectia ei.


La Bistret s-a identificat ca fiind potabila din punct de vedere fizico-chimic si microbiologic apa fântânii din incinta scolii.


La Rast, pe noul amplasament al comunei, s-a construit si s-a dat in functiune o statie centrala de aprovizionare si o retea de distributie a apei potabile, ai carei parametri fizico-chimici si microbiologici sunt corespunzatori normativelor in vigoare.


Orasul Bechet dispune de o retea centralizata de distributie a apei potabile cu suficiente cismele stradale care sa asigure necesarul de apa al populatiei.


Au fost recoltate probe din fântânile localitatilor Cârna si Negoi, urmând ca rezultatul analizelor sa fie cunoscut in cursul acestei saptamâni.


Problema apei in Segarcea, aproape rezolvata


In ceea ce priveste orasul Segarcea, specialistii Departamentului de Sanatate Publica au identificat o sursa potabila din punct de vedere al concentratiei de nitrati, urmând ca aceasta sa fie amenajata corespunzator.


„S-a stabilit ca unul dintre izvoare nu pune probleme din punct de vedere al concentratiei cu nitrati si nitriti si vom face alimentarea orasului din acesta, astfel ca vom putea sa le asiguram cetatenilor apa buna la robinete. In plus, s-a mai gasit o fântâna spre Dranic, in care apa este, de asemenea, buna. Problema concentratiei mari de nitrati si nitriti a fost probabil cauzata de ploile care au cazut in perioada dinaintea analizarii apei“, a declarat Nicolae Popa, primarul orasului Segarcea.


Actiunea de identificare a unor surse salubre de apa potabila va continua si in alte localitati din judetul Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS