20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCopilul in coma, mama beata

Copilul in coma, mama beata

Caz cutremurator la Spitalul de Urgenta Craiova. O fetita de un an si trei luni din Bals a ajuns, miercuri seara, in coma de gradul doi, la Terapie Intensiva, cu multiple lovituri la cap care i-au provocat hemoragie cerebrala. In timp ce mama si concubinul acesteia sustin ca fetita a cazut in cap de la o inaltime de 30 de centimetri, medicii spun ca micuta a fost lovita cu bestialitate si ii dau putine sanse de supravietuire.


Andreea Georgiana Stefan se zbate intre viata si moarte pe patul spitalului din cauza neglijentei mamei sale, Mirela Bailesteanu, de 33 de ani, consumatoare de alcool, si a concubinului acesteia, Marian Marius Vasile, de 28 de ani, ambii din Bals.


Potrivit declaratiilor date politiei de concubin, acesta, impreuna cu familia lui si mama fetei, sarbatoreau ziua de nastere a fratelui sau mai mic, Ionut Vasile, la un gratar injghebat la etajul noua al blocului in care locuiesc. Deja „afumata“ din cauza bauturii, Mirela Bailesteanu a plecat sa cumpere niste malai pentru mamaliga si a lasat fetita in grija mamei concubinului sau. Acesta pregatea gratarul pe balconul de la etaj si s-a gândit sa o scoata pe fetita la aer. Conform declaratiilor date politistilor din Bals, Marian a urcat-o pe Andreea pe acoperisul blocului, a asezat-o pe niste paleti la o inaltime de maximum 30 de centimetri si a coborât in apartament sa ia pulpele pentru gratar. Când s-a intors a gasit-o pe fetita cu capul in jos, abia respirând.


Concubinul neaga ca fetita a fost batuta


„In declaratiile date politiei, Marius Vasile sutine ca a incercat sa-i faca respiratie gura la gura si ca apoi a dus-o in apartament, de unde a fost luata cu salvarea si transportata, initial, la Spitalul din Bals, iar apoi la cel din Craiova. Acesta sustine ca fetita, care provine dintr-o casatorie anterioara a mamei, nu a fost batuta. Noi am luat toate declaratiile, insa cu mama copilului nu ne-am putut intelege din cauza starii de ebrietate in care se afla. Acum asteptam raportul medicului legist de la Craiova. Nici una dintre persoanele audiate nu a fost retinuta“, a declarat comisarul-sef al serviciului de Investigatii Criminale din cadrul IJP Olt, Aurelian Deaconu. Medicii de la Spitalul de Urgenta din Craiova cred insa ca fetita a fost lovita cu bestialitate. „Andreea are sub greutatea normala, cântareste cât un copil de maximum doua – trei luni. Când a ajuns la spital avea urme de palme pe fata. Categoric, fetita a fost batuta cu bestialitate. La greutatea pe care o are, fetita putea sa cada si de la etajul zece si nu ar fi suferit traumatismele cerebrale cu care a venit in spital. Din pacate, copilul are sanse minime de supravietuire. Fetita este tinuta in viata de aparate. Noi facem tot ce ne sta in putinta sa o salvam, insa in starea in care este nu se poate vorbi sa intervenim chirurgical“, a declarat Alexandru Camenita, seful Clinicii de Neurochirurgie din cadrul Spitalului de Urgenta Craiova. Conform spuselor concubinului mamei Andreei, fetita cântarea in urma cu o luna doar sase kilograme.


Mama, beata mai tot timpul


Nici macar situatia tragica in care se afla copilul ei nu a trezit-o din betie pe Mirela Bailesteanu. Mama concubinului ei, Haralambia Vasile, a declarat reporterilor GdS ca Mirela era beata crita in momentul in care s-a intâmplat accidentul si ca familia s-a certat doua ore cu ea ca sa o convinga sa-i lase sa cheme salvarea.


„Am sunat la salvare, dar nu ne lasa sa mai sunam. Ne-am rugat de ea, dar ne spunea ca vrea ca fetita sa moara in bratele ei. In cele din urma a venit salvarea, dar nu a vrut sa se duca la spital cu copilul. Pâna la urma s-a dus la Spitalul din Craiova, dar de beata ce era nici nu a plâns când si-a vazut copilul zacând in pat. Când s-a intors acasa, si-a mai cumparat doua sticle de bere si m-a invitat sa le bem impreuna. Asta se intâmpla joi (ieri-n.r.) pe la patru dimineata“, a declarat Haralambia. Mama fetitei nu-si revenise din betie nici ieri, in jurul orei 17.00. Trezita din somn de reporteri, Mirela Bailesteanu a ingaimat doua vorbe si dupa aceea a inceput sa tipe sa nu fie fotografiata. Haralambia a declarat ca aceasta nu si-a dorit copilul si ca l-a facut din intâmplare: „Nu voia sa-i faca baie, nu-i dadea de mâncare, nu ne lasa nici pe noi sa ne ocupam de ea pe motiv ca e fata ei. Mai are o fetita de noua ani pe care o cresc bunicii, la Pielesti. Ea nu a trecut niciodata pe acolo, doar fetita vine din când in când pe la Bals“.


Protectia Copilului ancheteaza cazul


Reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Olt s-au autosesizat si cerceteaza cazul, impreuna cu politia. Daca se va dovedi ca fetita a ajuns la spital din cauza bataii sau a lipsei de supraveghere, mama va fi decazuta din drepturile parintesti, iar fetita va fi luata de urgenta in plasament. Asta daca Andreea Georgiana isi va reveni din coma.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII