20.6 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalO familie de bancheri

O familie de bancheri

Având drept moto „Banking-ul, pasiunea mea“ si calauzindu-se in viata dupa zicala „A invata pe cineva inseamna a schimba o viata pentru totdeauna“, Victor Calin Udrescu este director la o sucursala de banca de aproximativ zece ani. Isi imparte de aproape doua decenii viata cu Camelia Elena.


Printre dosarele si cartile de economie, graficele la zi ale sucursalei pe care o conduce, pe biroul directorului Victor Udrescu se pot zari Biblia si o fotografie cu persoanele drage: sotia si fiica. Zilnic, de la ora 8.00 dimineata si pâna seara târziu, directorul poate fi gasit in biroul sau. Nici macar la sfârsit de saptamâna nu poate sta departe de sediul institutiei bancare, gasind la birou teancuri de hârtii de semnat sau câte ceva de studiat.


De aproape zece ani, director de banca


Nascut pe 28 iulie 1964 in Caracal, judetul Olt, Victor Udrescu a invatat mult, considerând vital ca o persoana sa fie informata zilnic cu toate stirile si noutatile, indiferent de domeniu. A absolvit Liceul „Nicolae Balcescu“ din Craiova, apoi Facultatea de Automatizari si Calculatoare, dorindu-si sa urmeze o cariera inginereasca. A fost stagiar, dupa care s-a angajat la Centrul de Cercetari din cadrul Electroputere Craiova. Apoi s-a reorientat, participând la un concurs pentru unul dintre cele doua posturi de informatician la BRD, la care au participat 40 de candidati. Si a reusit. Pentru a câstiga mai mult, timp de patru ani a predat cursuri initiate de Camera de Comert si Industrie Dolj, de formare a angajatilor bancari. „Am inceput sa lucrez cu conturi, sa optimizez fluxurile informationale. La 29 de ani, m-am inscris la a doua facultate, cea de Stiinte Economice, specilizarea Banci si resurse de valori. Impreuna cu câtiva colegi am infiintat apoi o banca – Credit Bank – având clienti principali pe angajatii CFR. Am lucrat tot ca informatician in aceasta banca, pe care am luat-o de la zero si in care a trebuit sa invatam sa atragem clientii, dar si sa ii pastram pe cei existenti. In 1998, dupa un nou concurs m-am reintors la BRD ca director al sucursalei Braza lui Novac din Craiova“, a povestit directorul sucursalei BRD. De peste noua ani ocupa functia de conducere a acestei filiale. Ca bancher, zi de zi incearca sa pregateasca fiecare persoana cu care intra in contact sa-si formeze „un spirit de economisire, care presupune renuntarea la multe placeri efemere“.


A urmat cariera tatalui din domeniul bancar


Pentru Victor Udrescu, munca in banca inseamna in primul rând disciplina, pregatire teoretica in partea economica, dar si juridica, inseamna confidentialitate, cunoasterea aprofundata a tuturor activitatilor care se desfasoara in societate. Coordoneaza si doua echipe ale altor sucursale de cartier ale bancii, incercând sa sadeasca „pasiunea pentru munca in banca, fiecare zi fiind o noua piesa in arhitectura profesionala a fiecarui coleg“. Incearca permanent sa gaseasca omul potrivit pentru postul potrivit. Considera ca prin fiecare lectie si sfat date unui om poti „schimba o viata pentru totdeauna“. Ideea de a lucra intr-o banca i-o datoreaza tatalui sau, care la rândul lui si-a desfasurat peste 40 de ani activitatea in domeniul bancar, iar pasiunea pentru jobul in sine i-o datoreaza primului sau director, Victor Radulescu, „care, din pacate, nu mai este printre noi“.


Banca, tenis, lectura


Doua ore de tenis in fiecare duminica si obligatoriu lecturarea lucrarilor scriitorilor lui preferati se numara printre pasiunile bancherului Victor Udrescu. S-a casatorit de tânar, imediat dupa terminarea facultatii, cu Camelia Elena, femeia care i-a ramas alaturi si cu care a intemeiat familia visata. „Amândoi suntem animati de studiu, de dorinta de a realiza ceva solid in tot ceea ce facem. Am renuntat nu de putine ori la multe din placerile vietii, dedicându-ne timpul studiului. Pe Camelia am cunoscut-o in timpul facultatii, doi ani am fost prieteni, dupa care ne-am casatorit. Ne-am inteles si sprijinit reciproc, am fost o echipa din prima clipa. Este foarte important ca partenerii sa gândeasca la fel, sa aiba aceleasi ambitii si aspiratii. Ca si la slujba, in familie seriozitatea este foarte importanta, determinând evolutia partenerilor“, a marturisit Victor Udrescu. Camelia este lucrator bancar la o institutie craioveana. Sotii Udrescu au o fata, aflata deja la vârsta adolescentei, Irina pregatindu-se in acest an de primul ei mare examen din viata, capacitatea. Contrar pasiunilor parintilor, Irina este fascinata de partea umanista, indragind foarte mult limba franceza si limba si literatura româna.


De Sarbatorile Pascale care se apropie, sotii Udrescu vor merge la slujba din noaptea de Inviere si apoi vor petrece in familie. Apoi, la vara, câteva zile vor merge in concediu in statiunea Eforie Nord, locul de suflet al sotilor Udrescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS