16.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimaria, ring pentru dansul tacerii

Primaria, ring pentru dansul tacerii

Copiii de la Centrul Scolar pentru Elevi cu Deficiente Auditive din Craiova au oferit vineri o lectie de viata autoritatilor judetene si locale si functionarilor primariei, care au ramas fara cuvinte in fata spectacolului trupei de dans a centrului.


Activitatea din Primaria Craiova s-a oprit si, deopotriva, autoritati si simpli functionari au asistat pentru aproape un ceas la un spectacol de muzica si dans oferit de câtiva tineri pentru care sunetele sunt un mister. Tinerii au aratat ca Bania este „Un oras european pentru toti“, care sarbatoreste alaturi de intreaga Europa 50 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma, prin care a luat nastere Uniunea Europeana. Discursurile oficialitatilor de la inceputul manifestarii au fost puse in umbra de tinerii care au aratat ca poti ajunge mai repede la sufletul oamenilor fara cuvinte si insiruiri de vorbe fara rost si ca in viata totul se rezuma la „a simti“. „Am trecut de la motoul nostru «Noi vrem sa spargem barierele» la «Nu deficient, ci eficient» si am ajuns la «Dati-le aripi si lasati-i sa zboare!». Copiii vor zbura si vor ajunge departe in Europa“, a spus Ana Maria Oancea, directoarea centrului.


Dansul tinerilor a inmuiat inimile autoritatilor


La un semn al ei, copiii au inceput sa pluteasca in ritmul muzicii pe holul Primariei Craiova. Au deschis spectacolul cu un dans modern, miscându-se pe ritmurile pe care nu le auzeau, au continuat cu un tango senzual care a emotionat intreaga asistenta si au terminat cu un dans latino, care a fost aplaudat indelung de cei prezenti. Spectacolul a fost presarat cu momente de interpretare in limbajul mimico-gestual a unor cântece, o tânara „ cântând“ autoritatilor prin semne melodiile „Plâng noptile“, „Mi-am pus busuioc in par“ si „Doar tu“. Cuprinsi de emotie si uimire, multi spectatori au plâns, tinerilor revenindu-le sarcina de a aduce din nou buna dispozitie in primarie printr-o parada de costume din care nu au lipsit o zâna, o vrajitoare, un clovn, un arlechin, un drac tragând dupa el un mort, o pisica, o pantera, un rocker si un rapper care si-au prezentat povestea, printre spectatori, prin câteva gesturi acompaniate de pasaje muzicale. La final, gazdele din primarie le-au oferit cadouri oaspetilor atât de speciali, membrii trupei de dans primind din partea primariei si a edilului-sef Antonie Solomon 40 de milioane de lei ca sa mearga intr-o excursie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU