23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoljul, pe locul I in tara la tuberculoza

Doljul, pe locul I in tara la tuberculoza

Judetul Dolj se afla pe locul I in tara la numarul de cazuri de tuberculoza – este realitatea trista pe care o arata statisticile Ministerului Sanatatii Publice. De aceea, Ziua Mondiala de Lupta Impotriva Tuberculozei, aniversata in fiecare an pe 24 martie, a fost un pretext pentru Crucea Rosie (CR) Româna-filiala Dolj sa organizeze sâmbata la Craiova o actiune menita sa informeze populatia, dar mai ales persoanele bolnave de importanta pe care o are tratamentul in vindecarea acestei boli.


Cetatenii care au avut drum prin centru s-au putut opri pe esplanada Teatrului National „Marin Sorescu“, unde voluntarii CR Dolj au amplasat un cort in care au distribuit peste 600 de pliante si au oferit trecatorilor informatii despre tuberculoza.


„Informam populatia despre metodele de transmitere si prevenire a tuberculozei si motivam posibilii bolnavi sa-si urmeze tratamentul“, a explicat Ramona Voicu, asistent teritorial de proiect TBC.


Ca sa-i determine pe bolnavi sa-si ia tratamentul, CR Dolj a inceput de la 1 ianuarie sa le ofere in fiecare luna trei-sase bonuri de masa, in functie de tratamentul urmat, fiecare in valoare de zece lei (100.000 lei vechi).


Se pare ca programul a avut rezultatele scontate, dupa cum sustine Ramona Voicu: „Daca in ianuarie aproximativ 60% din bolnavi isi luau tratamentul, s-a ajuns in luna martie la 83%“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS