17.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljProiectil gasit in cartierul Catargiu

Proiectil gasit in cartierul Catargiu

Muncitorii de la Hidroconstructia au gasit miercuri, in timpul unor sapaturi pentru extinderea canalizarii pe strada Crângului din cartierul craiovean Catargiu, un proiectil de tun de aproximativ o jumatate de metru alaturi de alte echipamente militare.


„Oamenii sapau sa monteze teava pentru canalizare. La aproximativ doi metri au gasit ingropat in nisip proiectilul de tun impreuna cu mai multe casti si bidonase militare, precum si niste haturi de cai. Castile aveau inca vopsea pe ele“, sustine Dumitru Hornoiu, sef de proiect Reabilitare si Extindere Canalizare.


Imediat dupa descoperire, s-a oprit lucrul si a fost anuntat Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) „Oltenia“ al judetului Dolj. Echipa pirotehnica a ISU a ridicat de la fata locului proiectilul de o jumatate de metru, dar si alte 19 elemente de munitie care au fost, de asemenea, gasite in timpul sapaturilor.


Purtatorul de cuvânt al ISU „Oltenia“, locotenent Florin Cocosila, sustine ca muncitorii care au descoperit munitia si-au pus fara sa stie viata in pericol. „Proiectilul descoperit este unul perforant de calibru 85 mm, care ar fi putut exploda cu usurinta daca ar fi fost lovit la focos“, a spus Cocosila. Specialistii ISU au stabilit ca toate obiectele gasite dateaza din timpul celui de-al doilea razboi mondial.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU