15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMasina de pompieri implicata in accident

Masina de pompieri implicata in accident

Soferul se grabea la unitate cu sirena si girofarul in functiune pentru ca il chemase seful.


Trei persoane au ajuns ieri dupa-amiaza in stare grava la Spitalul de Urgenta din Craiova, dupa ce autoturismul in care se aflau a intrat in coliziune cu o masina de pompieri. Accidentul s-a produs pe soseaua de centura a Craiovei, la intersectia cu drumul care leaga municipiul de comuna Ghercesti.


Dacia, grav avariata


Autospeciala de pompieri cu numarul de inmatriculare GJ-07-ENW, apartinând societatii PETROM, se deplasa in jurul orei 15.00 dinspre Ghercesti catre Craiova. La intersectia cu soseaua de centura a municipiului a traversat drumul national, intrând in coliziune cu Dacia papuc cu numarul de inmatriculare DJ-07-RGJ, care venea dinspre Isalnita si mergea catre aeroport. Impactul a fost deosebit de violent, autoturismul izbindu-se de masina de pompieri. Autospeciala s-a ales doar cu o roata si o usa avariate, in schimb, Dacia s-a transformat intr-un morman de fiare contorsionate, dintre care trei persoane – soferul si doi muncitori care stateau in spate, pe o bancheta improvizata – au fost scoase cu greu de martorii accidentului. Cei trei raniti au fost transportati in stare grava la spital pentru a primi ingrijirile medicale necesare.


„Noi nu comentam“


„Din primele cercetari a rezultat ca vinovat de producerea accidentului este soferul Daciei, intrucât autospeciala de pompieri avea prioritate, martorii declarând ca aceasta avea semnalizarea optica si acustica in functiune“, a declarat subinspectorul Lucian Calmuc, ofiter in cadrul Serviciului Politiei Rutiere Dolj.


Daca sirena si girofarul i-au salvat permisul angajatului PETROM Marin Tene, soferul autospecialei de pompieri, acesta n-a dorit sa spuna daca mergea intr-adevar la vreo interventie ori pusese in functiune semnalele acustice si luminoase doar ca sa faca impresie. A explicat doar atât: „Ma grabeam ca ma chemase seful“. Ziaristii au fost apoi alungati de alti angajati ai PETROM, care le-au spus: „Daca vreti un punct de vedere oficial, adresati-va in scris firmei noastre, pentru ca noi nu comentam ce s-a intâmplat“.


Intersectie mortala


In aceeasi intersectie s-a produs pe 1 martie un accident mortal. Stelian Voda, de 38 de ani, din Ghercesti, si-a pierdut viata pentru ca, venind cu Dacia dinspre Ghercesti, nu a acordat prioritate unui camion greu care se deplasa pe soseaua de centura. In urma impactului cu camionul, soferul Daciei a decedat pe loc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII