20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalO fetita si-a recapatat parintii

O fetita si-a recapatat parintii

O fetita de 12 ani din Târgu Jiu a fost nevoita sa traiasca timp de doua luni fara parintii ei, pentru ca acestia s-au aflat in inchisoare. Ionela a suferit enorm si mergea in fiecare duminica la penitenciar ca sa-i viziteze. De 8 Martie, a primit cel mai frumos cadou: tatal si mama ei s-au intors acasa.


Ionela Ungureanu, fetita de 12 ani, din Târgu Jiu, specialista in procese, poate sa zâmbeasca din nou, pentru ca parintii ei au fost eliberati din inchisoare si sunt din nou lânga ea. Parintii Ionelei, Ion Ungureanu si Ana Balanescu, au fost arestati pe 18 ianuarie, fiind condamnati de Judecatoria Slobozia la un an si, respectiv, sase luni de inchisoare, pentru ca au amenintat si calomniat un vecin. Fetita a ramas singura, fiind lasata in grija nasilor. In fiecare duminica, Ionela venea la Penitenciarul din Târgu Jiu, pentru a-si vedea parintii, de care ii era foarte dor. Ion Ungureanu si Ana Balanescu au fost eliberati din inchisoare pe 7 martie, dupa ce Tribunalul Ialomita le-a admis recursul impotriva solutiei. Au ajuns acasa a doua zi si au mers direct la apartamentul unde locuia Ionela impreuna cu nasii pentru a-si vedea fata. Ionela povesteste ca eliberarea din inchisoare a parintilor sai a fost cel mai frumos cadou pe care il putea primi de 8 Martie: „Nu ma asteptam sa vina acasa. A fost cel mai frumos cadou pe care puteam sa-l primesc de 8 Martie. Au sunat la interfon, dar credeam ca este o gluma. Nu-mi venea sa cred ca se intorsesera acasa“. Fata a iesit pe usa, a coborât scarile si a sarit in bratele parintilor sai si a inceput sa plânga de bucurie. „M-am bucurat enorm ca au fost eliberati si s-au intors acasa. Ma simt foarte bine alaturi de parintii mei“, a spus Ionela.


Au venit „cu nasul“


Parintii Ionelei, pusi in libertate in orasul Slobozia, acolo unde s-a pronuntat sentinta instantei de judecata, au primit câte 21 de lei pentru a se intoarce acasa, dar banii nu le-au ajuns pentru drum, astfel ca a trebuit sa vina „cu nasul“. „Banii nu ne-au ajuns, asa ca am venit «cu nasul». Cum am ajuns in oras, am fost sa vedem fata. Când ne-a vazut, fata a sarit in bratele noastre si a plâns. Acum ne dorim sa o crestem cum trebuie si sa o ferim de probleme“, a spus Ana Balanescu.


Fetita a fost ajutata cu bani


Parintii Ionelei se judeca de mai multi ani cu vecinii lor, familia Ordean, care i-au acuzat de amenintare si calomnie, fapt pentru care au fost condamnati la inchisoare. Pentru ca locuinta a fost trecuta pe numele Ionelei, fetita este citata in toate procesele. Ea nu a putut participa insa la acestea, pentru ca se judecau in alte judete, fiind stramutate.


Ionela este o fetita cuminte si silitoare la invatatura. Ea are la scoala numai note de 9 si 10 si este printre cei mai buni elevi din clasa. Toti profesorii ii apreciaza vointa si faptul ca este o luptatoare si nu a cedat in fata greutatilor.


Dupa mediatizarea cazului, mai multi oameni de afaceri din Târgu Jiu au ajutat-o financiar pe Ionela. Parintii ei spun ca banii i-au depus intr-un cont pe numele fetitei, pentru ca aceasta sa se foloseasca de ei când va fi mare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS