13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCosmetizare cu lingurita la drumurile judetului

Cosmetizare cu lingurita la drumurile judetului

Operatia estetica pe care autoritatile doljene intentionau sa o faca drumurilor judetene mai are de asteptat.


Desi miliardele de euro care vor intra in buzunarele României incepând din aceasta toamna sunt privite ca o mana cereasca atât de autoritati, cât si de oamenii de afaceri, reprezentantii administratiei doljene sunt convinsi de faptul ca banii nu vor rezolva decât o mica parte din problemele cu care se confrunta judetul, mai ales in ceea ce priveste infrastructura drumurilor. Tocmai din acest motiv, reprezentantii administratiei au inceput sa faca selectia proiectelor pe care consiliul judetean le va promova pentru obtinerea finantarii in cadrul Planului Operational Regional. „Am facut socoteala ca la nivel de regiune vor veni cam 160 de milioane de euro. Sunt totusi cinci judete si suma nu mai pare atât de importanta. Daca ar fi sa investim, un drum important ar fi Craiova-Cetate, care are 75 de kilometri, dar asta ar insemna ca toti banii care ar reveni judetului Dolj sa ii bagam aici“, a spus Prioteasa.


100 de kilometri, reabilitati cu fonduri UE


Ion Prioteasa, presedintele Consiliului Judetean Dolj, a declarat ca, potrivit noilor norme din cadrul POR, Uniunea Europeana va accepta doar proiectele de modernizare a drumurilor care leaga sosele nationale. „Una din variante este sa incercam sa realizam un cerc in jurul municipiului Craiova pentru ca o persoana care ajunge intr-o localitate din jurul Craiovei si vrea sa mearga in alta sa nu fie nevoita sa se intoarca la Craiova.


Alta prioritate va fi drumul Craiova-Melinesti, care ajunge pâna in Gorj. Vrem sa propunem in consiliul judetean transformarea lui in drum national. Cei de la Gorj au facut deja acest lucru si urmeaza sa inaintam o propunere de hotarâre de guvern pe care o vom prezenta Ministerului Transporturilor. Daca nu vor fi de acord cu aceasta propunere, va trebui sa-l abordam noi pentru modernizare“, a spus Prioteasa. Valoarea estimata de specialisti pentru proiectele de modernizare si reabilitare este, conform presedintelui CJ, de aproximativ 50 de milioane de euro, iar in cadrul proiectelor ar trebui reabilitati aproape 100 din cei 1.200 de kilometri de drum judetean existenti in Dolj.


Drumuri propuse pentru modernizare


DJ 652 care leaga DN 65 – Lacrita – Cosoveni (DN 6; E 70) – Ghindeni – DN 55;


DJ 561 Segarcea – Giurgita – Bârca – Goicea – Cârna (DN 55 A);


DJ 606: E 70 (Craiova) – Brabova – Seaca de Padure – Cleanov – judetul Mehedinti (DN 56 A);


DJ 605: Craiova (DN 6) – Simnicu de Sus – Floresti – Lesile – Goiesti – Negoiesti – Melinesti – Bodaiesti – judetul Gorj (propus pentru transformare in drum national).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU