13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAparatele de marcat electronice fiscale, obligatorii

Aparatele de marcat electronice fiscale, obligatorii

Referitor la obligativitatea agentilor economici de a se dota si de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, Directia Generala a Finantelor Publice Dolj va aduce la cunostinta urmatoarele:


In conformitate cu prevederile OUG nr. 28/1999 republicata privind obligatia agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, agentii economici care efectueaza livrari de bunuri cu amanuntul, precum si prestari de servicii direct catre populatie sunt obligati sa utilizeze aparate de marcat electronice fiscale, având obligatia sa emita bonuri fiscale si sa le predea clientilor.


Agentii economici mentionati mai sus au obligatia ca lunar, pâna la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare, sa predea organului fiscal teritorial raportul memoriei fiscale pe perioada de raportare.


Neindeplinirea obligatiei agentilor economici de a se dota si de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, neemiterea bonului fiscal pentru toate bunurile livrate sau serviciile prestate ori emiterea de bonuri cu o valoare inferioara celei reale, precum si nereintroducerea datelor inscrise pe rola jurnal privind tranzactiile efectuate de la ultima inchidere zilnica pâna in momentul stergerii memoriei operative se sanctioneaza, potrivit OUG nr. 28/1999 republicata, cu amenzi cuprinse intre 8.000 de lei si 40.000 de lei.


Neindeplinirea de catre utilizatorii aparatelor de marcat electronice fiscale a obligatiei de a preda raportul memoriei fiscale organului fiscal teritorial se sanctioneaza, potrivit OUG nr.28/1999 republicata, cu amenzi intre 2.000 si 4.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS